Mexikói csilis bab – Chili con carne recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 80 dkg darált marhahús
- 2 db vörösbab (konzerv)
- 20 dkg csemege kukorica (konzerv)
- 5 dl sűrített paradicsom
- 1 db paradicsomkonzerv (darabos)
- 2 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 8 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- chili szósz
- erős pirospaprika, csili
- bors
- só
Elkészítése:
A hagymát felkockázom, kevés olajon megpirítom, majd ráreszelem a fokhagymát, kicsit vele is pirítom.
Rádobom a darált húst, fehéredésig pirítom, közben fűszerezem köménnyel, fahéjjal, borssal, ízlés szerint csilivel, erős paprikával és megsózom.
Felöntöm egy kevés vízzel és 90 percig lefedve főzöm. Néha megkeverem.
Az elfőtt levet esetenként kevés vízzel pótolom Az idő eltelte után hozzáadom a sűrített paradicsomot a felaprított konzerv paradicsomot, a lecsepegtetett babkonzervet és kukoricát.
Idényben friss paradicsomot használok, amiről előtte eltávolítom a héját.
Felforralom és 10 perc alatt összefőzöm az egészet.
Friss kenyeret kínálok mellé.
A mexikói csilis bab – chili con carne kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 100 kcal
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 3 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 3 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.