Magyaros tepsis krumpli recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg krumplii
- olaj
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- 4 ek natúr lecsó
- őrölt pirospaprika
- só
- bors
- petrezselyem
- zeller zöld
- kömény
- erős Pista
- friss paradicsom
- paprika
Elkészítése:
A krumplit, vöröshagymát megpucoljuk, karikákra vágjuk. A szalonnát kis csíkokra szeleteljük, a fokhagymát lereszeljük. A petrezselymet, zeller zöldet finomra daraboljuk. Paprikát, paradicsomot kockázzuk.
Minden hozzávalót összekeverünk, fűszerezzük, tepsibe rakjuk. kb 1-,5 dl vizet aláöntünk. 200 fokos sütőben 45-50 perc alatt pirosra sütjük. Sütés közben néha átkeverjük.
Tipp:
Ha nincs szezonja, a paprika és a paradicsom ki is maradhat!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.