Lucskos káposzta csirkével recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,5 kg-os csirke
- 2 fej vöröshagyma
- olaj
- fűszerpaprika
- só, bors
- 1 kisebb fej édes káposzta
Elkészítése:
A csirkét megmossuk, feldaraboljuk, kissé besózzuk, és félretesszük.
Pörköltalapot készítünk: megdinszteljük kevés olajon a felkockázott hagymát, meghintjük pirospaprikával, majd hozzáadjuk a feldarabolt csirkét, kevés vizet adunk hozzá, és kb. 15 percig főzzük. (Célszerű nagyobb lábasban felkészíteni, hogy majd a káposzta is beleférjen.)
Ez idő alatt az édes káposztát vékony csíkokra vágjuk, hozzáadjuk a pörkölthöz, sózzuk, borsozzuk, és a továbbiakban együtt főzzük mindaddig, amíg a hús és a káposzta is puhává, omlóssá válik.
A lucskos káposzta csirkével kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 15 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 5 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »