Lecsós nokedli recept

Hozzávalók:
Lecsóhoz:
- 3 db paradicsom
- 3 db paprika
- 3 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 4-5 ek olaj
Nokedlihez:
- 50 dkg liszt
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl víz
- só
Elkészítése:
A nokedlihez összekeverjük lisztet tojással vízzel és a sóval. Egy nagyobb fazékba felteszünk vizet forrni amibe teszünk 1 ek sót.
Lobogó víz fölé tesszük a nokedliszaggatót. Beleszaggatjuk a tésztát. Amikor feljön a nokedli a víz felszínére akkor szűrőkanállal kiszedjük.
A lecsóhoz felszeleteljük a megpucolt hagymát, olajjal kikent lábosban sütjük. Hozzáadjuk a felcsíkozott paprikát, okhagymát és a paradicsomot.
Ízlés szerint sózzuk fűszerezzük. Miután megsült összekeverjük a nokedlival.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »