Gyuvecs recept

Hozzávalók:
- 75 dkg paradicsom
- 50 dkg zöldpaprika
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dl nyers rizs
- 4 nagy szelet sertéstarja vagy hosszúkaraj
- 1 evőkanál olaj
- 4 dl tejföl
- só
Elkészítés:
A paradicsomot, paprikát és hagymát karikákra vágjuk, a húst megsózzuk, a rizst megmossuk. Ezután az olajjal kikenünk egy mély tűzálló tálat, és a következő sorrendben rakjuk le a hozzávalókat: hagyma, paradicsom, rizs, paprika, hús, paprika, rizs, paradicsom. A sorrendet ne tévesszük el, mert csak így puhul meg egyenletesen az étel, és így nyeri el különlegesen jó ízét. Végül az egészet a tejföllel leöntjük, és befedve a sütőben kb. egy óráig sütjük, majd a fedőt levéve, megpirítjuk a tetejét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »