Gyuvecs recept

Hozzávalók:
- 75 dkg paradicsom
- 50 dkg zöldpaprika
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dl nyers rizs
- 4 nagy szelet sertéstarja vagy hosszúkaraj
- 1 evőkanál olaj
- 4 dl tejföl
- só
Elkészítés:
A paradicsomot, paprikát és hagymát karikákra vágjuk, a húst megsózzuk, a rizst megmossuk. Ezután az olajjal kikenünk egy mély tűzálló tálat, és a következő sorrendben rakjuk le a hozzávalókat: hagyma, paradicsom, rizs, paprika, hús, paprika, rizs, paradicsom. A sorrendet ne tévesszük el, mert csak így puhul meg egyenletesen az étel, és így nyeri el különlegesen jó ízét. Végül az egészet a tejföllel leöntjük, és befedve a sütőben kb. egy óráig sütjük, majd a fedőt levéve, megpirítjuk a tetejét.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »