Gyuvecs recept

Hozzávalók:
- 75 dkg paradicsom
- 50 dkg zöldpaprika
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dl nyers rizs
- 4 nagy szelet sertéstarja vagy hosszúkaraj
- 1 evőkanál olaj
- 4 dl tejföl
- só
Elkészítés:
A paradicsomot, paprikát és hagymát karikákra vágjuk, a húst megsózzuk, a rizst megmossuk. Ezután az olajjal kikenünk egy mély tűzálló tálat, és a következő sorrendben rakjuk le a hozzávalókat: hagyma, paradicsom, rizs, paprika, hús, paprika, rizs, paradicsom. A sorrendet ne tévesszük el, mert csak így puhul meg egyenletesen az étel, és így nyeri el különlegesen jó ízét. Végül az egészet a tejföllel leöntjük, és befedve a sütőben kb. egy óráig sütjük, majd a fedőt levéve, megpirítjuk a tetejét.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »