Gyuvecs recept

Hozzávalók:
- 75 dkg paradicsom
- 50 dkg zöldpaprika
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dl nyers rizs
- 4 nagy szelet sertéstarja vagy hosszúkaraj
- 1 evőkanál olaj
- 4 dl tejföl
- só
Elkészítés:
A paradicsomot, paprikát és hagymát karikákra vágjuk, a húst megsózzuk, a rizst megmossuk. Ezután az olajjal kikenünk egy mély tűzálló tálat, és a következő sorrendben rakjuk le a hozzávalókat: hagyma, paradicsom, rizs, paprika, hús, paprika, rizs, paradicsom. A sorrendet ne tévesszük el, mert csak így puhul meg egyenletesen az étel, és így nyeri el különlegesen jó ízét. Végül az egészet a tejföllel leöntjük, és befedve a sütőben kb. egy óráig sütjük, majd a fedőt levéve, megpirítjuk a tetejét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.23. Szerda
A mai menü egyszerre frissítő, laktató és villámgyorsan elkészíthető! Ideál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »
Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »