Lecsós csirkemáj recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg fagyasztott csirkemáj
- 1/2 kg lecsópaprika
- 3 nagyobb paradicsom
- 3 fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- kevés zsír
- csipet őrölt bors
- kevés só
Elkészítése:
A fagyasztott csirkemájat kiolvasszuk, majd átöblítjük. A hagymát, a paprikát, paradicsomot felszeleteljük, a fokhagymát apróra vágjuk.
A hagymát és a fokhagymát, kevés zsíron megdinszteljük. Beletesszük a paradicsomot, kicsit később a paprikát, megszórjuk őrölt borssal. Fedő alatt kicsit pároljuk, majd hozzátesszük a májat is. (ha szükséges, vágjuk szét a nagyobb darabokat)
Addig főzzük fedő alatt, míg meg nem puhul a máj.
A legvégén megsózzuk.
Ízlés szerint, tehetünk bele csípős paprikát is, vagy tálalásnál tegyünk mellé. Bármilyen körettel tálalhatjuk. Sült, főtt burgonyát, pürét, vagy rizst adhatunk mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

