Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lecsós csirkemáj recept

Lecsós csirkemáj
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg fagyasztott csirkemáj
    • 1/2 kg lecsópaprika
    • 3 nagyobb paradicsom
    • 3 fej hagyma
    • 5 gerezd fokhagyma
    • kevés zsír
    • csipet őrölt bors
    • kevés só

    Elkészítése:

    A fagyasztott csirkemájat kiolvasszuk, majd átöblítjük. A hagymát, a paprikát, paradicsomot felszeleteljük, a fokhagymát apróra vágjuk.

    A hagymát és a fokhagymát, kevés zsíron megdinszteljük. Beletesszük a paradicsomot, kicsit később a paprikát, megszórjuk őrölt borssal. Fedő alatt kicsit pároljuk, majd hozzátesszük a májat is. (ha szükséges, vágjuk szét a nagyobb darabokat)

    Addig főzzük fedő alatt, míg meg nem puhul a máj.

    A legvégén megsózzuk.

    Ízlés szerint, tehetünk bele csípős paprikát is, vagy tálalásnál tegyünk mellé. Bármilyen körettel tálalhatjuk. Sült, főtt burgonyát, pürét, vagy rizst adhatunk mellé.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá