Lecsós csirkemáj recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg fagyasztott csirkemáj
- 1/2 kg lecsópaprika
- 3 nagyobb paradicsom
- 3 fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- kevés zsír
- csipet őrölt bors
- kevés só
Elkészítése:
A fagyasztott csirkemájat kiolvasszuk, majd átöblítjük. A hagymát, a paprikát, paradicsomot felszeleteljük, a fokhagymát apróra vágjuk.
A hagymát és a fokhagymát, kevés zsíron megdinszteljük. Beletesszük a paradicsomot, kicsit később a paprikát, megszórjuk őrölt borssal. Fedő alatt kicsit pároljuk, majd hozzátesszük a májat is. (ha szükséges, vágjuk szét a nagyobb darabokat)
Addig főzzük fedő alatt, míg meg nem puhul a máj.
A legvégén megsózzuk.
Ízlés szerint, tehetünk bele csípős paprikát is, vagy tálalásnál tegyünk mellé. Bármilyen körettel tálalhatjuk. Sült, főtt burgonyát, pürét, vagy rizst adhatunk mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

