Paprikás krumpli debrecenivel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 4 főre:
- 1 kg burgonya
- 2 fej vöröshagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 pár debreceni
- 2 kk pirospaprika
- só
A galuskához:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek finom liszt
- csipet só
Elkészítése:
A burgonyát megtisztítjuk, nagyobb hasábokra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk. A szalonnát kis kockákra vágjuk. A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a burgonyát, sózzuk, megszórjuk a paprikával és felöntjük annyi vízzel, hogy 3/4 részig ellepje. Kb 20 percig főzzük. A lisztből, tojásból csipet sóval galuska tésztát keverünk és beleszaggatjuk. Beletesszük a debrecenit és 10 percig együtt főzzük. Friss kenyérrel, házi csalamádéval tálalom. Jó étvágyat kívánok hozzá!:)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »