Paprikás krumpli debrecenivel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 4 főre:
- 1 kg burgonya
- 2 fej vöröshagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 pár debreceni
- 2 kk pirospaprika
- só
A galuskához:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek finom liszt
- csipet só
Elkészítése:
A burgonyát megtisztítjuk, nagyobb hasábokra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk. A szalonnát kis kockákra vágjuk. A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a burgonyát, sózzuk, megszórjuk a paprikával és felöntjük annyi vízzel, hogy 3/4 részig ellepje. Kb 20 percig főzzük. A lisztből, tojásból csipet sóval galuska tésztát keverünk és beleszaggatjuk. Beletesszük a debrecenit és 10 percig együtt főzzük. Friss kenyérrel, házi csalamádéval tálalom. Jó étvágyat kívánok hozzá!:)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »