Kukoricakása recept

Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 1 szál kolbász ( füstölt vagy lángolt vagy lecsó )
- 2 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2-3 paradicsom
- 2-3 paprika
- 1 bögre kukoricadara
- 10 dkg zsír vagy olaj
- paprikakrém
- 2-3 ek fűszerpaprika
- só
- bors
- esetleg pörkölt kocka, gulyás kocka, ételízesítő
Elkészítése:
A hagymákat felaprítom, közepes lángon fedő alatt üvegesre párolom a zsiradékon. A fél karikákra vágott kolbászt hozzáadom, kicsit átforralom, majd a tűzről lehúzva hozzáadom a fűszerpaprikát. Egy kis vízzel elkeverem, mehet vissza a tűzre, majd mehet rá a feldarabolt paradicsom, paprika és fokhagyma. A kockára vágott pucolt krumplit hozzáadom, felöntöm annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje. Hozzáadom a maradék fűszereket, fűszerkockákat . Annyi ideig főzöm, amíg a krumpli megfő (kb 35-40 perc). Majd a kukoricadarát egy külön edényben összekeverem hideg vízzel (a forró vízben kis kukoricabombákká ugranak össze), hozzáöntöm a többihez, alaposan átkeverem, és mehet még rá víz, mert elég sokat felszív a kukoricadara. Nekem ennyi alapanyagból kb 5-6 liter kukoricakása lett. A képeken látszik milyen sűrűség az ideális. Ha nagyon híg lett nyugodtan lehet még adni hozzá egy kis kukoricadarát, ha pedig túl sűrű egy kis forró vizet.
Sztori: Anyukám rendszeresen főzte, főzi nekünk. Gyerekkorom egyik kedvence, sajnos sehol sem találtam hasonló receptet, úgy néz ki lehet ez egy ilyen családi recept, biztos vagyok benne hogy nagymamám is készítette. Olcsó egyszerű gyors és nagyon kiadós, friss fehér kenyérrel pedig igazi íz orgia, Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »