Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kukoricakása recept

Kukoricakása
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg krumpli
    • 1 szál kolbász ( füstölt vagy lángolt vagy lecsó )
    • 2 fej hagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2-3 paradicsom
    • 2-3 paprika
    • 1 bögre kukoricadara
    • 10 dkg zsír vagy olaj
    • paprikakrém
    • 2-3 ek fűszerpaprika
    • bors
    • esetleg pörkölt kocka, gulyás kocka, ételízesítő

    Elkészítése:
    A hagymákat felaprítom, közepes lángon fedő alatt üvegesre párolom a zsiradékon. A fél karikákra vágott kolbászt hozzáadom, kicsit átforralom, majd a tűzről lehúzva hozzáadom a fűszerpaprikát. Egy kis vízzel elkeverem, mehet vissza a tűzre, majd mehet rá a feldarabolt paradicsom, paprika és fokhagyma. A kockára vágott pucolt krumplit hozzáadom, felöntöm annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje. Hozzáadom a maradék fűszereket, fűszerkockákat . Annyi ideig főzöm, amíg a krumpli megfő (kb 35-40 perc). Majd a kukoricadarát egy külön edényben összekeverem hideg vízzel (a forró vízben kis kukoricabombákká ugranak össze), hozzáöntöm a többihez, alaposan átkeverem, és mehet még rá víz, mert elég sokat felszív a kukoricadara. Nekem ennyi alapanyagból kb 5-6 liter kukoricakása lett. A képeken látszik milyen sűrűség az ideális. Ha nagyon híg lett nyugodtan lehet még adni hozzá egy kis kukoricadarát, ha pedig túl sűrű egy kis forró vizet.

    Sztori: Anyukám rendszeresen főzte, főzi nekünk. Gyerekkorom egyik kedvence, sajnos sehol sem találtam hasonló receptet, úgy néz ki lehet ez egy ilyen családi recept, biztos vagyok benne hogy nagymamám is készítette. Olcsó egyszerű gyors és nagyon kiadós, friss fehér kenyérrel pedig igazi íz orgia, Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá