Kapros sültburgonya kaporszósszal recept

Hozzávalók:
- 1kg apró szemű újburgonya
- 1cs friss kapor
- kevés olaj
- só
- ételízesítő
A szószhoz:
- 1 cs kapor
- kevés olaj
- ételízesítő
- só
- 1 pohár tejföl
Elkészítése:
Az újburgonyát forró olajban megpirítjuk, amikor készen van, megszórjuk friss apróra vágott kaporral, ételízesítő, pici sóval. Elkészítjük a szószt. Az apróra vágott kaprot egy kevés olajon megdinszteljük, megszórjuk egy kevés liszttel, fölengedjük egy kevés vízzel és a tejföllel. Összeforraljuk és készen is van. Különféle húsokkal kitűnő tavaszi ínyencség.
Sztori: Vasárnap reggel gondolkodtam mit is főzzek az alapanyagaimból amik voltak. Párizsi szeletre gondoltam, de mi legyen a köret? Kapor az van! Semmi petrezselyem. Mivel szeretjük a kaprot gondoltam kipróbáljuk. A párom közben töltött csirkecombot szeretett volna. Oké, gondoltam de kapros körítés lesz. Ezek után nekifogtunk a főzésnek és még a töltelékbe is egy kávéskanálnyi kaprot raktunk. Nagyon ízlett mindenkinek, azt mondtuk ezt máskor is elkészítjük. Igazán finom étel a kapros ételek szeretőinek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »