Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kapros sültburgonya kaporszósszal recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1kg apró szemű újburgonya
    • 1cs friss kapor
    • kevés olaj
    • ételízesítő

    A szószhoz:

    • 1 cs kapor
    • kevés olaj
    • ételízesítő
    • 1 pohár tejföl

    Elkészítése:
    Az újburgonyát forró olajban megpirítjuk, amikor készen van, megszórjuk friss apróra vágott kaporral, ételízesítő, pici sóval. Elkészítjük a szószt. Az apróra vágott kaprot egy kevés olajon megdinszteljük, megszórjuk egy kevés liszttel, fölengedjük egy kevés vízzel és a tejföllel. Összeforraljuk és készen is van. Különféle húsokkal kitűnő tavaszi ínyencség.

    Sztori: Vasárnap reggel gondolkodtam mit is főzzek az alapanyagaimból amik voltak. Párizsi szeletre gondoltam, de mi legyen a köret? Kapor az van! Semmi petrezselyem. Mivel szeretjük a kaprot gondoltam kipróbáljuk. A párom közben töltött csirkecombot szeretett volna. Oké, gondoltam de kapros körítés lesz. Ezek után nekifogtunk a főzésnek és még a töltelékbe is egy kávéskanálnyi kaprot raktunk. Nagyon ízlett mindenkinek, azt mondtuk ezt máskor is elkészítjük. Igazán finom étel a kapros ételek szeretőinek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá