Kapros sültburgonya kaporszósszal recept

Hozzávalók:
- 1kg apró szemű újburgonya
- 1cs friss kapor
- kevés olaj
- só
- ételízesítő
A szószhoz:
- 1 cs kapor
- kevés olaj
- ételízesítő
- só
- 1 pohár tejföl
Elkészítése:
Az újburgonyát forró olajban megpirítjuk, amikor készen van, megszórjuk friss apróra vágott kaporral, ételízesítő, pici sóval. Elkészítjük a szószt. Az apróra vágott kaprot egy kevés olajon megdinszteljük, megszórjuk egy kevés liszttel, fölengedjük egy kevés vízzel és a tejföllel. Összeforraljuk és készen is van. Különféle húsokkal kitűnő tavaszi ínyencség.
Sztori: Vasárnap reggel gondolkodtam mit is főzzek az alapanyagaimból amik voltak. Párizsi szeletre gondoltam, de mi legyen a köret? Kapor az van! Semmi petrezselyem. Mivel szeretjük a kaprot gondoltam kipróbáljuk. A párom közben töltött csirkecombot szeretett volna. Oké, gondoltam de kapros körítés lesz. Ezek után nekifogtunk a főzésnek és még a töltelékbe is egy kávéskanálnyi kaprot raktunk. Nagyon ízlett mindenkinek, azt mondtuk ezt máskor is elkészítjük. Igazán finom étel a kapros ételek szeretőinek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »