Hortobágyi töltött burgonya maradékból recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 db burgonya
- só
A töltelékhez:
- maradék pörkölt
A mártáshoz:
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál liszt
Elkészítése:
A burgonyákat alaposan megmossuk és sós vízben héjukban megfőzzük. A burgonyákat meghámozzuk hosszában ketté vágjuk és belsejüket kikaparjuk. A pörköltet kicsit megmelegítjük,leszűrjük. A húst ledaráljuk a burgonyából kikapart részekkel együtt. Ha szükséges ízesítünk rajta és a húst a burgonyákba töltjük. Tepsibe vagy jénaiba tesszük,tejfölt öntünk rá és sütőben 15-20 percig sütjük. A pörkölt szaftját felforraljuk/ha kell kevés vizet adunk hozzá/ és liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. A töltött burgonyákat a paprikás mártással tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá! :)
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.