Forró kolbászfalatok recept

Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- olaj
- 50 dkg cserkészkolbász
- 1 kis üveg nagyon apró szemű csemegeuborka
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, legyaluljuk, és a hajszálvékony burgonyaszeleteket konyharuhában megtörölgetve, bő, forró olajban aranyszínűre sütjük. Itatóspapíron lecsepegtetjük, hogy jó száraz legyen. Egy nagy, ovális tál egyik felére halmozzuk az egészen apró, egyenként fogpiszkálóra szúrt uborkát, közepére a nagy halom ropogós, de hideg burgonyaszirom kerül, a tál másik végére pedig a kolbászkák: a cserkészkolbászt hüvelyknyi darabokra vágjuk, és egy kevés olajban, közvetlenül tálalás előtt, nagy lángon ropogósra sütjük. Fogpiszkálóra tűzdeljük, úgy szedjük ki a serpenyőből, és azon forrón a hideg burgonya és a hideg uborka mellé halmozzuk. Jó ízű, nem drága, és nagyon mutatós.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »