Forró kolbászfalatok recept

Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- olaj
- 50 dkg cserkészkolbász
- 1 kis üveg nagyon apró szemű csemegeuborka
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, legyaluljuk, és a hajszálvékony burgonyaszeleteket konyharuhában megtörölgetve, bő, forró olajban aranyszínűre sütjük. Itatóspapíron lecsepegtetjük, hogy jó száraz legyen. Egy nagy, ovális tál egyik felére halmozzuk az egészen apró, egyenként fogpiszkálóra szúrt uborkát, közepére a nagy halom ropogós, de hideg burgonyaszirom kerül, a tál másik végére pedig a kolbászkák: a cserkészkolbászt hüvelyknyi darabokra vágjuk, és egy kevés olajban, közvetlenül tálalás előtt, nagy lángon ropogósra sütjük. Fogpiszkálóra tűzdeljük, úgy szedjük ki a serpenyőből, és azon forrón a hideg burgonya és a hideg uborka mellé halmozzuk. Jó ízű, nem drága, és nagyon mutatós.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »