Fokhagymás pirított csirkemell, főtt-sült krumplival recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 nagyobb csirkemell
- 1 kisebb fej fokhagyma
- só
- bors
- pici chilipaprika
- majoránna
- 1 kg krumpli
- 1 evőkanál liszt
- olaj
Elkészítés:
A krumplit megtisztítom és sós vízben félpuhára főzöm.
Közben a megmosott csirkemellet apró kockára vágom, sózom, borsozom és apránként átpirítom a forró olajon. Amikor már az összes megpirult, a visszamaradt olajon a fokhagymát pár pillanat alatt lepirítom és mehet vissza az összes csirkemell.
Fűszerezem sóval, borssal majoránnával és a chilivel, még így nagyon alaposan lepirítom, ha nagyon kevés lenne a szaftja kevés vizet öntök alá, pár csipet liszttel megszórom és addig főzöm amíg jó krémes lesz a szaft.
A félig főtt krumplit leszűröm és bő, forró olajban aranybarnára sütöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »


