Kollégiumi vacsora recept

Hozzávalók:
- 60 dkg virsli
- 2 kg krumpli
- 1 zacskó vöröskáposzta reszelve
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- szalonna 2 csík
- oregánó, majoránna, bazsalikom
- 1 fej lilahagyma
- 1 pohár tejföl (nagy dobozos)
Elkészítése:
Burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, megsütjük. Virslit kb ujjnyi kockákra szeletejük, szintén olajban megsütjük, ha megsült hozzákeverjük a krumplihoz. A szalonnát megpirítjuk, a tojásokat felverve hozzáadjuk, megsütjük. A hagymát apró kockákra vágjuk, káposztát hozzáadjuk, majd tejföllel elkeverjük, majorannát, bazalikomot, oregánót és citromlevet adunk hozzá. A tojás rátesszük a krumpli és virsli keverékére, mellé tálaljuk a káposztát és már fogyasztható is. (Nem egy drága étel, nem is nagy színvonalon, de egyszerű és szerintünk finom.) A tojást süthetjük tükörtojásként vagy rántottaként.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »