Kollégiumi vacsora recept
Hozzávalók:
- 60 dkg virsli
- 2 kg krumpli
- 1 zacskó vöröskáposzta reszelve
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - szalonna 2 csík
- oregánó, majoránna, bazsalikom
- 1 fej lilahagyma
- 1 pohár tejföl (nagy dobozos)
Elkészítése:
Burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, megsütjük. Virslit kb ujjnyi kockákra szeletejük, szintén olajban megsütjük, ha megsült hozzákeverjük a krumplihoz. A szalonnát megpirítjuk, a tojásokat felverve hozzáadjuk, megsütjük. A hagymát apró kockákra vágjuk, káposztát hozzáadjuk, majd tejföllel elkeverjük, majorannát, bazalikomot, oregánót és citromlevet adunk hozzá. A tojás rátesszük a krumpli és virsli keverékére, mellé tálaljuk a káposztát és már fogyasztható is. (Nem egy drága étel, nem is nagy színvonalon, de egyszerű és szerintünk finom.) A tojást süthetjük tükörtojásként vagy rántottaként.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »

