Káposztás rakott krumpli recept
Hozzávalók:
- 10 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 nagy doboz tejföl (375 g)
- 1 szál kolbász
- 20 dkg savanyú káposzta
- 10 dkg (trappista) sajt
- 1 fej vöröshagyma
- 60 dkg héjában főtt krumpli
- só, bors
Elkészítése:
A hagymát és a kolbászt felszeljük, a tojást és a krumplit megfőzzük.
Egy tepsit kiolajozunk, majd elkezdjük rétegezni az ételt. Alulra karikázott főtt krumpli, amit sózunk, borsozunk.
A tetejére kolbászt teszünk, majd savanyú káposztát, hagymát, tojást és legvégül krumplival zárul a kör.
A tetejét tejföllel locsoljuk meg, és reszelt sajtot szórunk rá. Kb fél óra alatt jól összesütjük az egészet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

