Káposztás lecsó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5 fej káposzta
- 6 paprika
- 4 paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek sertészsír
- 10 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg kolozsvári szalonna
- hegyes csípős paprika
- só
Elkészítése:
A káposztát és vöröshagymát szálasra, a paprikát karikára, a paradicsomot cikkekre, a fokhagymát apróra, a szalonnákat pedig apró kockára vágom.
Egy akkora edénybe, amibe minden belefér, kiolvasztom a füstölt szalonna zsírját, szükség szerint adok hozzá sertészsírt, majd az összes felaprított hozzávalót beleszórom. Aki szereti csípősen, az hegyes erős paprikát is belekarikázhat.
Megsózom, és fedő alatt, eleinte gyakran kevergetve puhára főzöm.
Tarhonyával, vagy friss kenyérrel tálalom. Ínyencek tejfölt is tehetnek rá.
A káposztás lecsó kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 15 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »