Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Káposztás lecsó recept

Káposztás lecsó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 0,5 fej káposzta
    • 6 paprika
    • 4 paradicsom
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 2 ek sertészsír
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 20 dkg kolozsvári szalonna
    • hegyes csípős paprika

    Elkészítése:

    A káposztát és vöröshagymát szálasra, a paprikát karikára, a paradicsomot cikkekre, a fokhagymát apróra, a szalonnákat pedig apró kockára vágom.

    Egy akkora edénybe, amibe minden belefér, kiolvasztom a füstölt szalonna zsírját, szükség szerint adok hozzá sertészsírt, majd az összes felaprított hozzávalót beleszórom. Aki szereti csípősen, az hegyes erős paprikát is belekarikázhat.

    Megsózom, és fedő alatt, eleinte gyakran kevergetve puhára főzöm.

    Tarhonyával, vagy friss kenyérrel tálalom. Ínyencek tejfölt is tehetnek rá.

    A káposztás lecsó kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 171 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 4 g
    Zsír: 15 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá