Káposztás lecsó recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 0,5 fej káposzta
- 6 paprika
- 4 paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek sertészsír
- 10 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg kolozsvári szalonna
- hegyes csípős paprika
- só
Elkészítése:
A káposztát és vöröshagymát szálasra, a paprikát karikára, a paradicsomot cikkekre, a fokhagymát apróra, a szalonnákat pedig apró kockára vágom.
Egy akkora edénybe, amibe minden belefér, kiolvasztom a füstölt szalonna zsírját, szükség szerint adok hozzá sertészsírt, majd az összes felaprított hozzávalót beleszórom. Aki szereti csípősen, az hegyes erős paprikát is belekarikázhat.
Megsózom, és fedő alatt, eleinte gyakran kevergetve puhára főzöm.
Tarhonyával, vagy friss kenyérrel tálalom. Ínyencek tejfölt is tehetnek rá.
A káposztás lecsó kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 171 kcal
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 15 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 15 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.