Káposztás lecsó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5 fej káposzta
- 6 paprika
- 4 paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek sertészsír
- 10 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg kolozsvári szalonna
- hegyes csípős paprika
- só
Elkészítése:
A káposztát és vöröshagymát szálasra, a paprikát karikára, a paradicsomot cikkekre, a fokhagymát apróra, a szalonnákat pedig apró kockára vágom.
Egy akkora edénybe, amibe minden belefér, kiolvasztom a füstölt szalonna zsírját, szükség szerint adok hozzá sertészsírt, majd az összes felaprított hozzávalót beleszórom. Aki szereti csípősen, az hegyes erős paprikát is belekarikázhat.
Megsózom, és fedő alatt, eleinte gyakran kevergetve puhára főzöm.
Tarhonyával, vagy friss kenyérrel tálalom. Ínyencek tejfölt is tehetnek rá.
A káposztás lecsó kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 15 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »