Húsos káposzta gerslivel recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg savanyú káposzta
- 50 dkg sertés hús (lehet bőrös hús, csülök csont nélkül, oldalas, comb stb.)
- 20 dkg gersli
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2-3 babérlevél
- paradicsom, paprika (el is hagyható)
- só
- bors
- kömény
- ételízesítő
- majoránna
Elkészítése:
A hagymát finomra vágjuk és olajon megdinszteljük. Erre mehet a fokhagyma és a pirospaprika.
A káposztát, ha nagyon savanyú átmossuk, apróbbra vágjuk és rátesszük a hagymára. Rárakjuk a húst és a gerslit is. Annyi vízzel felengedjük, hogy ellepje, majd fűszerezzük. Az egészet készre főzzük.
Közben nem túl sűrű rántást készítünk lisztből, olajból, fokhagymával és pirospaprikával ízesítjük. Amikor kész az étel berántjuk és kiforraljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.