Húsos cukkini recept

Hozzávalók:
- 3 db egész cukkini
- 25 dkg füstölt sajt
- 35 dkg trappista sajt
- 3 db paradicsom
- 0,5 kg darált hús
- 4 gerezd foghagyma
- 1 fej vörös hagyma
- 0,5 kg gomba
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A cukkiniket alaposan megmossuk, meghámozzuk, majd félbe vágjuk őket hosszában. Belsejüket kikaparjuk kanállal, úgy hogy a magok kijöjjenek belőle. Miután kikapartuk jól megmossuk és kiolajozott tepsibe helyezzük őket, ha szükséges a félbevágott cukkinik alját úgy vágjuk, hogy az ne dőljön el. A darált húsból pörköltet készítünk,melybe hagymát, tört foghagymát, kevés őrölt borsot és ízlés szerint durvára őrölt színes borsot teszünk, hogy pikánsabb legyen, sót pirospaprikát is. Amikor a hús már puha beletesszük az apróra vágott csiperke gombát, de csak annyira főzzük össze, hogy a gomba még roppanós legyen, hisz a sütőben tovább fog főni.
Miután elkészültünk a töltelékkel, azt a kitisztított tepsibe készített cukkinikbe töltjük háromnegyedéig,tetejét lesimítjuk, hogy a kb 3cm szélesre szeletelt füstölt sajtot rá tudjuk helyezni, majd paradicsom karikákat teszünk rá, és végül bőségesen megszórjuk reszelt trappista sajttal. A sütőt 220 fokra melegítem. 10 percnyi sütés után bekenem felvert tojással, majd tovább sütöm még 15-20 percig.
Sztori: A recept az eljegyzésünkre fogalmazódott meg.:)
Eredetileg nem terveztem cukkinit feltálalni az eljegyzésünkön, de mivel a maminál ez volt az idény zöldség, így gondoltam ne vesszen kárba kitalálok valami finomat belőle. Anyukám pedig alapból túlzásba vitte a darált hús megvételét, melyet hortobágyinak terveztünk elkészíteni. A vőlegényem amikor megkóstolta azt mondta jó választás! Kérdeztem mi? A menü összeállítása? Azt mondta nem! Az hogy téged veszlek feleségül szeptemberben, remélem majd sok ilyet fogsz nekem még készíteni:) Azt hiszem ennél nagyobb dicséretet aznap nem kaptam a főztömre:)és szerintem is nagyon finom, érdemes kipróbálni, olaszos ízeket idéz:)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »