Hortobágyi húsos palacsinta recept
Hozzávalók:
8 db palacsintához:
- 4 dl tej
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- bors
- 150 g liszt
- étolaj
Töltelékhez:
- 4 csirkecomb
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 kk pirospaprika
- 3+1 dl tejföl
- 2 ek rizsliszt
Díszítéshez:
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
A palacsintákhoz a tojásokat, 1 csipet sót és borsot a tejben elhabarjuk és apránként a liszthez keverjük. Csomómentesre kikeverjük. Lefedjük és fél óráig állni hagyjuk.
A csirkecombokról eltávolítjuk a bőrt és jól megmossuk, majd megtörölgetjük.
A paprikát és a paradicsomot megmossuk és felkockázzuk. A hagymát megtisztítjuk és apróra kockázzuk, majd olívaolajon megpirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát és kevés sót. Felöntjük 1 dl vízzel és 2-3 percig forraljuk. Beletesszük a csirkecombokat, a felkockázott paprikát és paradicsomot, majd fedő alatt az egészet puhára pároljuk. Ha elfőtte a levét, vízzel hígítjuk.
A palacsintákat kevés olajon kisütjük, összesen 8 darab lesz ebből a mennyiségből. Kicsit vastagabbak, mint a normál palacsinta. A kisült palacsintákat letakarjuk és melegen tartjuk.
Ha elkészült a csirke, a combokat kiemeljük a paprikás léből és hűlni hagyjuk. A 3 dl tejfölben simára keverjük a rizslisztet és a paprikás levét behabarjuk vele. Sűrű lesz. 2 percig forraljuk, majd elzárjuk alatta a gázt.
A csirkecombokról leszedjük a húst és aprítógépbe tesszük. Hozzáadunk egy kevéske paprikás mártást és ledaráljuk. Krémes masszává áll össze.
A palacsinták közepére egy-egy húshalmot teszünk, majd batyuszerűen felhajtjuk. Tűzálló tálba helyezzük a batyukat úgy, hogy kicsit fedjék egymást és középen végigöntözzük a mártással. Betesszük az előmelegített, 180 fokos sütőbe és kicsit átmelegítjük (kb. 10-15 perc). Ekkor kivesszük a sütőből és tejföllel meglocsoljuk, petrezselyemmel díszítjük.
Melegen tálaljuk!
Jó étvágyat!