Hóemberes pásztortarhonya recept
Hozzávalók:
- 30 dkg tarhonya
- 1 kg krumpli
- 10 dkg füstölt szalonna
- 30 dkg kolbász
- 1 fej vöröshagyma
- só,bors,őrölt fűszerpaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- Díszitéshez:1 db csemege uborka,1 db olívabogyó,1 db piros savanyú paprika
Elkészítése: Vöröshagymát és a szalonnát felkockázzuk és kevés olajon megdinszteljük,meghintjük pirospaprikával majd beletesszük a megpucolt és apróra felkockázott krumplit. Felöntjük annyi vízzel,hogy ellepje majd sózzuk borsozzuk és belepréseljük a megpucolt fokhagymát. Közben hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt és folyamatosan pótoljuk a vizet amit elfőtt. Amikor félig megfőtt a krumpli hozzáadjuk a tarhonyát óvatosan összekeverjük öntünk rá még 2 dl vizet és előmelegített sütőbe fedővel letakarva betesszük sülni. Amikor megsült és kicsit kihűlt egy tálba öntjük teszünk rá 5 ek tejfölt és hóember formát alakítunk ki. Csemege uborkát felkarikázzuk ezek lesznek a gombjai és az orra. Olívabogyó a szemei. Pirospaprikát felcsíkozzuk ez lesz a hóember sálja,szája és a sapkája:)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

