Hóemberes pásztortarhonya recept

Hozzávalók:
- 30 dkg tarhonya
- 1 kg krumpli
- 10 dkg füstölt szalonna
- 30 dkg kolbász
- 1 fej vöröshagyma
- só,bors,őrölt fűszerpaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- Díszitéshez:1 db csemege uborka,1 db olívabogyó,1 db piros savanyú paprika
Elkészítése: Vöröshagymát és a szalonnát felkockázzuk és kevés olajon megdinszteljük,meghintjük pirospaprikával majd beletesszük a megpucolt és apróra felkockázott krumplit. Felöntjük annyi vízzel,hogy ellepje majd sózzuk borsozzuk és belepréseljük a megpucolt fokhagymát. Közben hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt és folyamatosan pótoljuk a vizet amit elfőtt. Amikor félig megfőtt a krumpli hozzáadjuk a tarhonyát óvatosan összekeverjük öntünk rá még 2 dl vizet és előmelegített sütőbe fedővel letakarva betesszük sülni. Amikor megsült és kicsit kihűlt egy tálba öntjük teszünk rá 5 ek tejfölt és hóember formát alakítunk ki. Csemege uborkát felkarikázzuk ezek lesznek a gombjai és az orra. Olívabogyó a szemei. Pirospaprikát felcsíkozzuk ez lesz a hóember sálja,szája és a sapkája:)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »