Hóemberes pásztortarhonya recept

Hozzávalók:
- 30 dkg tarhonya
- 1 kg krumpli
- 10 dkg füstölt szalonna
- 30 dkg kolbász
- 1 fej vöröshagyma
- só,bors,őrölt fűszerpaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- Díszitéshez:1 db csemege uborka,1 db olívabogyó,1 db piros savanyú paprika
Elkészítése: Vöröshagymát és a szalonnát felkockázzuk és kevés olajon megdinszteljük,meghintjük pirospaprikával majd beletesszük a megpucolt és apróra felkockázott krumplit. Felöntjük annyi vízzel,hogy ellepje majd sózzuk borsozzuk és belepréseljük a megpucolt fokhagymát. Közben hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt és folyamatosan pótoljuk a vizet amit elfőtt. Amikor félig megfőtt a krumpli hozzáadjuk a tarhonyát óvatosan összekeverjük öntünk rá még 2 dl vizet és előmelegített sütőbe fedővel letakarva betesszük sülni. Amikor megsült és kicsit kihűlt egy tálba öntjük teszünk rá 5 ek tejfölt és hóember formát alakítunk ki. Csemege uborkát felkarikázzuk ezek lesznek a gombjai és az orra. Olívabogyó a szemei. Pirospaprikát felcsíkozzuk ez lesz a hóember sálja,szája és a sapkája:)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »