Héjában süt krumpli kacsazsírral, lilahagymával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 8-10 közepes burgonya
- kacsazsír
- só
- lilahagyma
Elkészítése:
A burgonyákat folyó víz alatt jól megtisztítjuk, szárazra töröljük. Egyenként alufóliába csomagoljuk és a gáztűzhely sütőrácsára helyezve puhára sütjük 180 fokon, lassan, többször megforgatva. Ha elkészült, óvatosan kibontjuk, tetejüket kicsit bevagdalva jól megöntözzük kacsazsírral és lilahagyma kockákat teszünk közé, kicsit megsózzuk.
Tipp:
Aki nem szereti a kacsazsírt, fogyaszthatja simán tejföllel, vagy ízesített tejföllel, pl. petrezselymes,kapros, sajtos stb. A lehetőség végtelen, tepertővel is kitűnő, s egy finom teával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

