Magyaros húspástétom recept

Hozzávalók:
- 50 dkg sovány sertéshús
- 1 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg vaj
- só
- őrölt bors
- 1 kiskanál pirospaprika
- mustár
Elkészítés:
Az olajban, fedő alatt megpirítjuk az apróra vágott hagymát, a paprikával meghintjük, és a kockákra vágott húst pörköltnek elkészítjük. Ha már jó puha, kétszer megdaráljuk, a vajat villával beledolgozzuk, mustárral, sóval meg borssal ízesítjük, és habosra keverjük. Vizes fokpakkal kibélelünk egy őzgerincformát, a húsvagdalékot belenyomkodjuk, és a fóliát felül is ráhajtva, jól behűtjük. Tálalás előtt a formából kiborítjuk, a fokpakkot lehúzzuk róla, vizes késsel elsimítjuk a külsejét, és vékonyan szeletelve, ecetes uborkával díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »