Domika recept

Hozzávalók:
- 6 zsemle
- 7 dl tej
- 20 dkg reszelt sajt
- 10 dkg vaj
- só
Elkészítés:
Egy mély, tűzálló tálat kivajazunk, aljára egy sor zsemleszeletet terítünk, borsónyi vajdarabkákkal és reszelt sajttal meghintjük, majd ismét zsemleszeleteket rakunk rá. Ezt addig ismételjük, amíg a tál meg nem telik. A tetejére sajt kerül, és leöntjük a sózott tejjel. A sütőben addig sütjük, amíg a zsemle a tejet egészen magába nem szívta, és a tetejére szép ropogós kéreg nem sült.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »