Domika recept

Hozzávalók:
- 6 zsemle
- 7 dl tej
- 20 dkg reszelt sajt
- 10 dkg vaj
- só
Elkészítés:
Egy mély, tűzálló tálat kivajazunk, aljára egy sor zsemleszeletet terítünk, borsónyi vajdarabkákkal és reszelt sajttal meghintjük, majd ismét zsemleszeleteket rakunk rá. Ezt addig ismételjük, amíg a tál meg nem telik. A tetejére sajt kerül, és leöntjük a sózott tejjel. A sütőben addig sütjük, amíg a zsemle a tejet egészen magába nem szívta, és a tetejére szép ropogós kéreg nem sült.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »