Dödölle recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,5 kg burgonya
- só
- liszt
- 3 nagyobb vöröshagyma
- étolaj
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, majd sós vízbe feltesszük főni. Ezalatt a megtisztított vöröshagymákat felaprítjuk és az olajban megsütjük. (kb 3-4 dl étolajban) Ha megfőtt a burgonya leszűrjük, nagyjából 3 dl víz kivételével, azt bent hagyjuk a burgonyában. Mixer géppel kikeverjük, visszatesszük a gázra és lassú lángon annyi lisztet teszünk hozzá, hogy fakanállal jó keményre eltudjuk keverni, majd a gázról levéve szaggatjuk. Bal kezünkkel a fakanállal merítünk a lisztes burgonyás dödölléből és közben a jobb kezünkkel a vöröshagymás olajba belemártva egy evőkanalat mindig szaggatunk belőle. Az olaj miatt nem fog összeragadni. Tejföllel tálaljuk. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »