Dödölle recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,5 kg burgonya
- só
- liszt
- 3 nagyobb vöröshagyma
- étolaj
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, majd sós vízbe feltesszük főni. Ezalatt a megtisztított vöröshagymákat felaprítjuk és az olajban megsütjük. (kb 3-4 dl étolajban) Ha megfőtt a burgonya leszűrjük, nagyjából 3 dl víz kivételével, azt bent hagyjuk a burgonyában. Mixer géppel kikeverjük, visszatesszük a gázra és lassú lángon annyi lisztet teszünk hozzá, hogy fakanállal jó keményre eltudjuk keverni, majd a gázról levéve szaggatjuk. Bal kezünkkel a fakanállal merítünk a lisztes burgonyás dödölléből és közben a jobb kezünkkel a vöröshagymás olajba belemártva egy evőkanalat mindig szaggatunk belőle. Az olaj miatt nem fog összeragadni. Tejföllel tálaljuk. Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »