Debreceni yorkshire-pudingban sütve recept

Hozzávalók:
- 3-4 debreceni kolbász
- 7 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (közepes)
- 1,5 dl tej
- 1 tk dijoni mustár
- 1 ek olaj
- só
- őrölt fehér bors
- 5-6 db zsályalevél
- 2 szál rozmaring
Elkészítése:
A lisztet keverjük simára a tojással, a tejjel, a mustárral, ízlés szerint sóval és az őrölt borssal, majd pihentessük kb. 30 percig a tésztát.
Egy kisebb tepsibe öntsük bele az olajat, és a széleit is kenjük körbe. Ezután helyezzük el benne a kolbászdarabokat. (Ízlés szerint másfajta kolbászt, vagy esetleg virslit is választhatunk a debreceni helyett.)
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük a kolbászt kb. 5 percig. Ezután vegyük ki a tepsit a sütőből, majd óvatosan öntsük a kolbászok köré a tojásos tésztát. Szórjuk rá a zsályaleveleket, és a száráról lecsipkedett rozmaringot (gyorsan dolgozzunk, hogy ne hűljön le az olaj).
Helyezzük vissza a sütőbe, majd 25-30 perc alatt süssük készre. (Sütés közben ne nyissuk ki a sütő ajtaját legalább 25 percig.)
Akkor van kész, ha a tészta szépen megemelkedik, teljesen átsül, és kissé megpirul a teteje. (Én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem.)
A sütőből kivéve rögtön tálaljuk. Ízlés szerint savanyúságot is kínálhatunk hozzá.
A debreceni yorkshire-pudingban sütve kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 19 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »