Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Debreceni yorkshire-pudingban sütve recept

Debreceni yorkshire-pudingban sütve
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3-4 debreceni kolbász
    • 7 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (közepes)
    • 1,5 dl tej
    • 1 tk dijoni mustár
    • 1 ek olaj
    • őrölt fehér bors
    • 5-6 db zsályalevél
    • 2 szál rozmaring

    Elkészítése:

    A lisztet keverjük simára a tojással, a tejjel, a mustárral, ízlés szerint sóval és az őrölt borssal, majd pihentessük kb. 30 percig a tésztát.

    Egy kisebb tepsibe öntsük bele az olajat, és a széleit is kenjük körbe. Ezután helyezzük el benne a kolbászdarabokat. (Ízlés szerint másfajta kolbászt, vagy esetleg virslit is választhatunk a debreceni helyett.)

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük a kolbászt kb. 5 percig. Ezután vegyük ki a tepsit a sütőből, majd óvatosan öntsük a kolbászok köré a tojásos tésztát. Szórjuk rá a zsályaleveleket, és a száráról lecsipkedett rozmaringot (gyorsan dolgozzunk, hogy ne hűljön le az olaj).

    Helyezzük vissza a sütőbe, majd 25-30 perc alatt süssük készre. (Sütés közben ne nyissuk ki a sütő ajtaját legalább 25 percig.)

    Akkor van kész, ha a tészta szépen megemelkedik, teljesen átsül, és kissé megpirul a teteje. (Én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem.)

    A sütőből kivéve rögtön tálaljuk. Ízlés szerint savanyúságot is kínálhatunk hozzá.

    A debreceni yorkshire-pudingban sütve kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 239 kcal
    Fehérje: 12 g
    Szénhidrát: 7 g
    Zsír: 19 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá