Darált húsos, töltött burgonya recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 15 dkg darált hús
- 8 szem nagy burgonya
- 1 kis fej vöröshagyma
- 15 dkg reszelt trappista sajt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 dl főzőtejszín
- bors, só
Elkészítése:
Megpucoljuk és félbevágjuk a burgonyát. Kiskanállal kivágjuk a belsejét. Apróra vágjuk a hagymát, üvegesre pirítjuk. Majd hozzáadjuk a darált húst és a tojást.
Meghintjük ízlés szerint borssal és sóval, majd jól összekeverjük és félre tesszük. Miután kihűlt, megtöltjük a krumplikat húsos masszával. Beleszórjuk az edény aljára a kivájt részt, rátesszük a töltött burgonyákat. Megszórjuk a reszelt sajt felével és ráöntjük a főzőtejszínt.
Sütőbe tesszük és 200 fokon lefedve elkezdjük sütni. A végén levesszük a fedést, hogy készre tudjon pirulni. Amikor már majdnem elkészült, megszórjuk a maradék sajttal és pár percre visszatoljuk a sütőbe.
Tipp:
Ha megfőzzük a krumplit előtte, akkor gyorsabban megsül.
Jénaiba is süthetjük, de egy kollégiumba nem sok minden adott, így nekem egy hagyományos tepsi maradt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »


