Darált húsos, töltött burgonya recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 15 dkg darált hús
- 8 szem nagy burgonya
- 1 kis fej vöröshagyma
- 15 dkg reszelt trappista sajt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl főzőtejszín
- bors, só
Elkészítése:
Megpucoljuk és félbevágjuk a burgonyát. Kiskanállal kivágjuk a belsejét. Apróra vágjuk a hagymát, üvegesre pirítjuk. Majd hozzáadjuk a darált húst és a tojást.
Meghintjük ízlés szerint borssal és sóval, majd jól összekeverjük és félre tesszük. Miután kihűlt, megtöltjük a krumplikat húsos masszával. Beleszórjuk az edény aljára a kivájt részt, rátesszük a töltött burgonyákat. Megszórjuk a reszelt sajt felével és ráöntjük a főzőtejszínt.
Sütőbe tesszük és 200 fokon lefedve elkezdjük sütni. A végén levesszük a fedést, hogy készre tudjon pirulni. Amikor már majdnem elkészült, megszórjuk a maradék sajttal és pár percre visszatoljuk a sütőbe.
Tipp:
Ha megfőzzük a krumplit előtte, akkor gyorsabban megsül.
Jénaiba is süthetjük, de egy kollégiumba nem sok minden adott, így nekem egy hagyományos tepsi maradt.