Csülökpörkölt-burgonyával recept

Hozzávalók: (4 főre)
(Ha az időjárás engedi, bográcsban, fatüzeléssel elkészítve a legjobb)
- 1 nagy hátsó csülök (nem füstölt)
- 5 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1,5 kg krumpli
- 25 dkg zsír
- 3 db paprika
- 2 db paradicsom
- só, bors, delikát
- 2 ek pirospaprika
- csípős paprika
- 1-1,5 dl vörösbor
Elkészítése:
A vöröshagymát felkockázzuk, majd a zsíron üvegesre dinszteljük. Levesszük a tűzről, így kerül rá a pirospaprika, majd az apróra kockázott csülök. Beletesszük a paprikát, paradicsomot, belereszeljük a fokhagymát, ízlés szerint ízesítjük. Kevés vízzel felöntjük, majd félpuhára főzzük. Ezután kerül bele a kockára vágott krumpli. Együtt főzzük készre, kb 1 óra alatt. A végén adjuk hozzá a vörösbort. Összefőzzük és tálalhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »