Csülökpörkölt-burgonyával recept

Hozzávalók: (4 főre)
(Ha az időjárás engedi, bográcsban, fatüzeléssel elkészítve a legjobb)
- 1 nagy hátsó csülök (nem füstölt)
- 5 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1,5 kg krumpli
- 25 dkg zsír
- 3 db paprika
- 2 db paradicsom
- só, bors, delikát
- 2 ek pirospaprika
- csípős paprika
- 1-1,5 dl vörösbor
Elkészítése:
A vöröshagymát felkockázzuk, majd a zsíron üvegesre dinszteljük. Levesszük a tűzről, így kerül rá a pirospaprika, majd az apróra kockázott csülök. Beletesszük a paprikát, paradicsomot, belereszeljük a fokhagymát, ízlés szerint ízesítjük. Kevés vízzel felöntjük, majd félpuhára főzzük. Ezután kerül bele a kockára vágott krumpli. Együtt főzzük készre, kb 1 óra alatt. A végén adjuk hozzá a vörösbort. Összefőzzük és tálalhatjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »
Húsvéti vendégvárók egyszerűen: 6 ellenállhatatlan sajttekercs
A húsvéti hidegtál egyik sztárja kétségtelenül a sajttekercs: mutatós, ízle
Tovább olvasom »
Pikk-pakk piskótatekercs: 8 ünnepi desszert, amit bárki el tud készíteni
Ha valami látványos, mégis egyszerű édességet keresünk a húsvéti asztalra,
Tovább olvasom »
Unod a sima főtt sonkát? Ezt a 8 húsvéti fogást imádni fogod
A húsvéti sonka sokaknál alapeleme az ünnepi menünek, de nem kell, hogy min
Tovább olvasom »