Csülökpörkölt-burgonyával recept

Hozzávalók: (4 főre)
(Ha az időjárás engedi, bográcsban, fatüzeléssel elkészítve a legjobb)
- 1 nagy hátsó csülök (nem füstölt)
- 5 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1,5 kg krumpli
- 25 dkg zsír
- 3 db paprika
- 2 db paradicsom
- só, bors, delikát
- 2 ek pirospaprika
- csípős paprika
- 1-1,5 dl vörösbor
Elkészítése:
A vöröshagymát felkockázzuk, majd a zsíron üvegesre dinszteljük. Levesszük a tűzről, így kerül rá a pirospaprika, majd az apróra kockázott csülök. Beletesszük a paprikát, paradicsomot, belereszeljük a fokhagymát, ízlés szerint ízesítjük. Kevés vízzel felöntjük, majd félpuhára főzzük. Ezután kerül bele a kockára vágott krumpli. Együtt főzzük készre, kb 1 óra alatt. A végén adjuk hozzá a vörösbort. Összefőzzük és tálalhatjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »