Csülökpörkölt-burgonyával recept
Hozzávalók: (4 főre)
(Ha az időjárás engedi, bográcsban, fatüzeléssel elkészítve a legjobb)
- 1 nagy hátsó csülök (nem füstölt)
- 5 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1,5 kg krumpli
- 25 dkg zsír
- 3 db paprika
- 2 db paradicsom
- só, bors, delikát
- 2 ek pirospaprika
- csípős paprika
- 1-1,5 dl vörösbor
Elkészítése:
A vöröshagymát felkockázzuk, majd a zsíron üvegesre dinszteljük. Levesszük a tűzről, így kerül rá a pirospaprika, majd az apróra kockázott csülök. Beletesszük a paprikát, paradicsomot, belereszeljük a fokhagymát, ízlés szerint ízesítjük. Kevés vízzel felöntjük, majd félpuhára főzzük. Ezután kerül bele a kockára vágott krumpli. Együtt főzzük készre, kb 1 óra alatt. A végén adjuk hozzá a vörösbort. Összefőzzük és tálalhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

