Csirkével rakott tök recept
Hozzávalók:
- 1 nagyobb spárgatök
- 8-10 csirke felső comb
- 1 tv paprika (lehet piros kaliforniai paprika is!)
- 1 fej vöröshagyma vagy lilahagyma
- 10-12 vékony szelet húsos füstölt szalonna
- burgonya
- 1 nagy pohár tejföl
- 3-4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg reszelt sajt
- só, bors, pirospaprika
- olaj
Elkészítése:
A burgonyát megpucoljuk és megfőzzük, mikor megfőtt, vékonyra szeleteljük. Míg fő, addig a tököt meghámozzuk, a magvakat eltávolítjuk, kb. fél centis szeletekre vágjuk, egy tálban besózzuk és állni hagyjuk, felhasználás előtt leöntjük róla a levét, amit engedett. A combot kicsontozzuk, sózzuk, borsozzuk és kicsit kiklopfoljuk. A paprikát és a hagymát karikákra vágjuk.
Egy tepsit kikenünk olajjal és lerakjuk az alapanyagokat a következő sorrendben: burgonya, ezt picit sózzuk és borsozzuk, erre jön a csirkecomb, majd a szalonna szeletek következnek, ezen elosztjuk a karikára vágott hagymát és paprikát, végül az egészet beborítjuk a tökkel. A tököt megszórjuk kevés pirospaprikával, borssal és ha szükséges, sózzuk is. Ha maradt ki a szalonnából, pici kockákat tehetünk belőle a tök tetejére.
A tejfölt felverjük a tojásokkal, leöntjük vele a rakott tököt, a tetejére pedig a reszelt sajt kerül.
Előmelegített sütőben készre sütjük.