Csirkemájjal rakott zöldbab recept

Hozzávalók:
- 1 kg zöldbab
- 50 dkg csirkemáj
- 2 zacskó gyors rizs
- 3 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 db paprika
- 2 db paradicsom
- 3 dl tejföl
- só
- bors
Elkészítése:
A zöldbabot sós vízbe megfőzzük.Rizst is forrásba lévő sós vízbe megfőzzük. 5 evőkanál olajon megpirítjuk a megpucolt és cikkekre vágott hagymát, hozzá adjuk a felaprított paprikát és a paradicsomot és a megpucolt és kisebb darabokra vágott májat. Belepréseljük a fokhagymát,sózzuk-borsozzuk és felöntjük 2 dl vízzel, fedő alatt pároljuk.
Egy kisebb tepsi aljába terítjük a megfőtt és lecsepegtetett zöldbabot rá a rizst és ezen elterítjük a lecsós májat. A tetejét meglocsoljuk tejföllel és 15 percig sütjük 180 fokon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »