Csípős zöldségek wokban recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 nagyobb paradicsom
- 1 színes paprika (kápia)
- néhány káposztalevél
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- néhány gerezd fokhagyma
- 1 nagy szál sárgarépa
- 1 kígyóubork/cukkini
- só
- szójaszósz
- gyömbér
- csili
- szecsuáni bors
- 250 g rizstészta/rizs/spagetti
Elkészítése:
A zöldségeket vágjuk nagyobb darabokra, vagy hasábokra.
A wokot az olajjal együtt felforrósítjuk, majd a hagyma pirításával kezdünk. Rögtön hozzáadjuk a sárgarépát, kevés apróra darabolt fokhagymát, a paradicsomot, ami rögtön levet is enged. A paprika is hozzákerül, valamint a darabolt káposzta, vagy kínai kel, és az uborka, vagy cukkini is. Mérjük fel, mennyi időre van szükség ahhoz zöldségfélékként, hogy megpuhuljanak, mégis roppanósak maradjanak.
Most fűszerezzük, ízesítjük gyömbérporral, csiliporral, vagy szecsuáni borssal ízlés szerint, és szójaszószt, (esetleg halszószt) adunk hozzá.
Főzhetünk hozzá rizst, de egyszerűbb, ha a nagyobb áruházakban kapható rizstésztát teszünk hozzá. Ez felissza a finom zöldséglét, valamint így egytálételként fogyasztható az elkészült étel.
Ha a tésztát is belefőzzük, akkor még 2-3 deci alaplé, vagy víz szükséges hozzá. A tészta 5 perc alatt tökéletesre fő a többi hozzávalóval együtt a wokban. Ekkor fedjük le a jobb párolódás miatt.
Ha húsosan készítenénk, akkor először a csíkokra vágott húst kell megpirítani, majd hozzáadni a zöldségeket. Még finomabb, ha a pirított húst kivesszük a wokból, amikor elkészült, és a már forró wokban elkezdjük sütni a zöldségeket. A pirított húscsíkokat pedig csak a tálaláskor rakjuk vissza a sült, párolt zöldségekre.
Tehető bele cukkini, kínai kel, karalábé, szárzeller, gomba, és rengeteg más zöldség is, ami épp a kezünk ügyébe akad.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »