Csípős zöldségek wokban recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 nagyobb paradicsom
- 1 színes paprika (kápia)
- néhány káposztalevél
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- néhány gerezd fokhagyma
- 1 nagy szál sárgarépa
- 1 kígyóubork/cukkini
- só
- szójaszósz
- gyömbér
- csili
- szecsuáni bors
- 250 g rizstészta/rizs/spagetti
Elkészítése:
A zöldségeket vágjuk nagyobb darabokra, vagy hasábokra.
A wokot az olajjal együtt felforrósítjuk, majd a hagyma pirításával kezdünk. Rögtön hozzáadjuk a sárgarépát, kevés apróra darabolt fokhagymát, a paradicsomot, ami rögtön levet is enged. A paprika is hozzákerül, valamint a darabolt káposzta, vagy kínai kel, és az uborka, vagy cukkini is. Mérjük fel, mennyi időre van szükség ahhoz zöldségfélékként, hogy megpuhuljanak, mégis roppanósak maradjanak.
Most fűszerezzük, ízesítjük gyömbérporral, csiliporral, vagy szecsuáni borssal ízlés szerint, és szójaszószt, (esetleg halszószt) adunk hozzá.
Főzhetünk hozzá rizst, de egyszerűbb, ha a nagyobb áruházakban kapható rizstésztát teszünk hozzá. Ez felissza a finom zöldséglét, valamint így egytálételként fogyasztható az elkészült étel.
Ha a tésztát is belefőzzük, akkor még 2-3 deci alaplé, vagy víz szükséges hozzá. A tészta 5 perc alatt tökéletesre fő a többi hozzávalóval együtt a wokban. Ekkor fedjük le a jobb párolódás miatt.
Ha húsosan készítenénk, akkor először a csíkokra vágott húst kell megpirítani, majd hozzáadni a zöldségeket. Még finomabb, ha a pirított húst kivesszük a wokból, amikor elkészült, és a már forró wokban elkezdjük sütni a zöldségeket. A pirított húscsíkokat pedig csak a tálaláskor rakjuk vissza a sült, párolt zöldségekre.
Tehető bele cukkini, kínai kel, karalábé, szárzeller, gomba, és rengeteg más zöldség is, ami épp a kezünk ügyébe akad.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »