Csilis bab bográcsban recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg száraz tarkabab
- 1,5 kg darált sertés- és marhahús keverék
- 0,5 kg fagyasztott kukorica
- 2 doboz (2 x 500 g) paradicsomszósz
- 2 kaliforniai paprika
- 1 dl házi sós darált paprika
- 6 fej vöröshagy6ma
- 8 gerezd fokhagyma
- 1 szál friss borsikafű (jó a szárított is)
- só
- őrölt bors
- 2-3 db friss csilipaprika + 2 a bab előfőzéséhez
Elkészítése:
Az előző este beáztatott babot bő, sós vízben néhány babérlevéllel és két kisebb csilivel előfőztem. Annyira, hogy ne főjön szét, de megpuhuljon. Leszűrtem.
Ezután kevés olajon megpirítottam az apróra vágott hagymát. Kávéskanálnyi köménymaggal tovább pirítottam, majd hozzáadtam a darált húst. Együtt, a hús fehéredéséig pirítottam, majd 1 liter paradicsomszószt is hozzáöntöttem.
Kevés vizet hozzátéve belekerült az előfőzött bab is, majd 100 g házi darált, sózott paprika is (pritamin). Mivel a paprika sós, csak kóstolás után fűszereztem tovább.
Fagyasztott kukorica és kockákra vágott kaliforniai paprika is került hozzá. Két kisebb csilivel, kevés friss csomborral (borsikafű), kevés őrölt borssal, apróra vágott fokhagymával ízesítettem, majd a bográcsot időnként forgatva 1 óráig főztem.
A bab elő volt főzve, így nem volt szükség hosszú időre az elkészítéséhez. A legvégén 2 kanál őrölt pirospaprikát hozzáadva összeforraltam.
A bab előfőzésére 1 órára, míg a készre főzéshez újabb egy órára volt szükség.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »