Csilis bab recept

Hozzávalók:
- 45 dkg hagyma
- 30 dkg paradicsom
- 1-2 ek zsír
- 1 kg darált hús
- 2 ek őrölt pirospaprika
- 1 tk só
- 1 tk bors
- szárított csili mag
- 1 konzerv kukorica
- 1 konzerv bab
Elkészítése:
A zsíron megdinsztelem a hagymát, majd hozzáadom a darált húst, és fehéredésig pirítom. Hozzáadom a fűszereket, és a felkockázott paradicsomot.
Öntök rá 3 dl vizet, és elkezdem főzni. Mikor már majdnem kész, hozzáadom a babot és a kukoricát.
Megfőzöm, főtt rizzsel vagy tésztával tálalom.
Tipp:
Mivel én nem szeretem a babot, én 1 konzerv gombával készítem bab helyett.
A csilis bab kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 5 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »