Chilis bab recept
Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 1 vörös és 1 fehér bab konzerv
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 hegyes erős paprika
- 1 doboz csemegekukorica
- 2 evőkanál ketchup
- Só,bors, majoránna, őrölt paprika,pici cukor
- Chili por
Elkészítése:
Egy kevés olajon, megpirítjuk a vöröshagymát,majd a fokhagymát.
Hozzáadjuk a darált húst,és egy 3 dl vizet is adunk hozzá.Kb.30 percig főzzük,közben sózzuk,borsozzuk, majoránnával fűszerezzük. A hegyes erős paprikát felkarikázzuk,és hozzáadjuk a húshoz.
Ezután ráöntjük a kétfajta babot,a csemegekukoricát,szórunk rá piros paprikát,egy pici cukrot,és hozzáadjuk a ketchupot. Legvégül mikor már majdnem kész teljesen, chiliporral megszórjuk.
Sztori: A kis csíkos füzetben találtam, ami a legtöbb kezdő háziasszonynak van. Van már 10 éve, mikor a TV előtt ültem,é s amint meghallottam egy jó kis receptet, gyorsan leírtam. Ma már ez az egyik legkedvesebb receptem,és nagyon szívesen készítem el.
Remélem másoknak is megfog tetszeni,és kipróbálják.