Chilis bab recept
Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 1 vörös és 1 fehér bab konzerv
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 hegyes erős paprika
- 1 doboz csemegekukorica
- 2 evőkanál ketchup
- Só,bors, majoránna, őrölt paprika,pici cukor
- Chili por
Elkészítése:
Egy kevés olajon, megpirítjuk a vöröshagymát,majd a fokhagymát.
Hozzáadjuk a darált húst,és egy 3 dl vizet is adunk hozzá.Kb.30 percig főzzük,közben sózzuk,borsozzuk, majoránnával fűszerezzük. A hegyes erős paprikát felkarikázzuk,és hozzáadjuk a húshoz.
Ezután ráöntjük a kétfajta babot,a csemegekukoricát,szórunk rá piros paprikát,egy pici cukrot,és hozzáadjuk a ketchupot. Legvégül mikor már majdnem kész teljesen, chiliporral megszórjuk.
Sztori: A kis csíkos füzetben találtam, ami a legtöbb kezdő háziasszonynak van. Van már 10 éve, mikor a TV előtt ültem,é s amint meghallottam egy jó kis receptet, gyorsan leírtam. Ma már ez az egyik legkedvesebb receptem,és nagyon szívesen készítem el.
Remélem másoknak is megfog tetszeni,és kipróbálják.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »


