Brokkolis egytálétel recept
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 40 dkg brokkoli
- 15 dkg reszelt sajt
- 2 dl tejföl
- 180 ml tejszín
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - só
- olaj
- őrölt fekete bors
- ételízesítő
Elkészítése:
A krumplit héjában megfőzzük, hagyjuk kihűlni, majd eltávolítjuk a héját, és karikákra vágjuk.
A brokkolit sós, forró vízben 3 percen át főzzük, majd leszűrjük.
Egy sütőtálat enyhén kiolajozunk és egy sor krumplit rakunk alulra. Megsózzuk, és megszórjuk ételízesítővel. Rárakjuk a brokkolit, és lefedjük egy sor krumplival. Megízesítjük, és reszelt sajttal bőven megszórjuk. A tejszínt, tejfölt és a tojást alaposan összekeverjük, majd megízesítjük sóval, őrölt fekete borssal, és átkeverjük.
Ráöntjük a reszelt sajtra, és előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt pirosra sütjük. Melegen tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

