Brokkolis egytálétel recept

Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 40 dkg brokkoli
- 15 dkg reszelt sajt
- 2 dl tejföl
- 180 ml tejszín
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- olaj
- őrölt fekete bors
- ételízesítő
Elkészítése:
A krumplit héjában megfőzzük, hagyjuk kihűlni, majd eltávolítjuk a héját, és karikákra vágjuk.
A brokkolit sós, forró vízben 3 percen át főzzük, majd leszűrjük.
Egy sütőtálat enyhén kiolajozunk és egy sor krumplit rakunk alulra. Megsózzuk, és megszórjuk ételízesítővel. Rárakjuk a brokkolit, és lefedjük egy sor krumplival. Megízesítjük, és reszelt sajttal bőven megszórjuk. A tejszínt, tejfölt és a tojást alaposan összekeverjük, majd megízesítjük sóval, őrölt fekete borssal, és átkeverjük.
Ráöntjük a reszelt sajtra, és előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt pirosra sütjük. Melegen tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »