Borsós brassói recept
Hozzávalók:
- 1,5 kg karaj (vagy ízlés szerint bármilyen hús)
- 2 kg burgonya
- 0,5 kg borsó
- fokhagyma
- só
- bors
- olaj vagy zsír
Elkészítése:
Kockára vágjuk a burgonyát és sós vízben megfőzzük, közben a húst felkockázzuk és a borsót is megpároljuk egy kicsit. A húst tárcsában olajon lesütjük, belenyomjuk a fokhagymát ízlés szerint és a sót valamint a borsot, majd egy nagy fedővel majd alufóliával letakarjuk, hogy készre párolódjon. Ha kész a hús, levesszük a fedőt és hozzáöntjük a borsót és a főtt burgonyát, és még együtt pirítjuk egy kicsit. Káposztasalátával nagyon finom.
El lehet készíteni serpenyőben is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

