Bácskai tarhonya recept

Hozzávalók:
- 25 dkg tarhonya
- 25 dkg zöldpaprika
- 15 dkg paradicsom
- 4 fej vöröshagyma
- 4 db főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tejföl
- só
- őrölt bors
- 20 dkg füstölt kolbász
- őrölt pirospaprika
Elkészítése:
Kevés olajon megpirítjuk a tarhonyát, majd felengedjük dupla mennyiségű forró vízzel, sózzuk, és pároljuk fedő alatt lassú tűzőn.
A hagymát megpucoljuk, felszeleteljük és olajon megpirítjuk, meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk a felcsíkozott paprikát, paradicsomot, sózzuk és lecsót főzünk belőle, majd hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt. Amikor megfőtt belekeverjük a tejfölt.
Egy olajjal kikent tepsibe beletesszük a tarhonya felét, erre a lecsó, karikára vágott főtt tojás és befedjük tarhonyával.
Tetejét tejfölös lével meglocsoljuk és megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »