Bácskai tarhonya recept
Hozzávalók:
- 25 dkg tarhonya
- 25 dkg zöldpaprika
- 15 dkg paradicsom
- 4 fej vöröshagyma
- 4 db főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 dl tejföl
- só
- őrölt bors
- 20 dkg füstölt kolbász
- őrölt pirospaprika
Elkészítése:
Kevés olajon megpirítjuk a tarhonyát, majd felengedjük dupla mennyiségű forró vízzel, sózzuk, és pároljuk fedő alatt lassú tűzőn.
A hagymát megpucoljuk, felszeleteljük és olajon megpirítjuk, meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk a felcsíkozott paprikát, paradicsomot, sózzuk és lecsót főzünk belőle, majd hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt. Amikor megfőtt belekeverjük a tejfölt.
Egy olajjal kikent tepsibe beletesszük a tarhonya felét, erre a lecsó, karikára vágott főtt tojás és befedjük tarhonyával.
Tetejét tejfölös lével meglocsoljuk és megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

