Baconos-laskagombás rakott karfiol recept
Hozzávalók:
- 1 közepes karfiol
- 5-6 szeletelt bacon
- 15 dkg laskagomba
- 3-4 ek zsemlemorzsa
- olíva olaj, só, bors, tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük. Kevés olíva olajon a zsemlemorzsát megpirítjuk. A bacon szalonnát csíkokra vágjuk és kevés olíva olajon megpirítjuk, ebbe tesszük az egészben hagyott laskagombát. Sózzuk borsozzuk.
Egy jénai tálat, vagy tepsit meglocsolunk olíva olajjal és rászórunk a zsemlemorzsából. Mehet rá a karfiol, a tetejére a szalonnás gomba végül a maradék zsemlemorzsa.
Tetejét meglocsoljuk tejföllel. Ha kicsit pikánssá szeretnétek varázsolni az ételt, a tejfölbe keverjetek 1 gerezd préselt fokhagymát is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »


