Baconos-laskagombás rakott karfiol recept

Hozzávalók:
- 1 közepes karfiol
- 5-6 szeletelt bacon
- 15 dkg laskagomba
- 3-4 ek zsemlemorzsa
- olíva olaj, só, bors, tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük. Kevés olíva olajon a zsemlemorzsát megpirítjuk. A bacon szalonnát csíkokra vágjuk és kevés olíva olajon megpirítjuk, ebbe tesszük az egészben hagyott laskagombát. Sózzuk borsozzuk.
Egy jénai tálat, vagy tepsit meglocsolunk olíva olajjal és rászórunk a zsemlemorzsából. Mehet rá a karfiol, a tetejére a szalonnás gomba végül a maradék zsemlemorzsa.
Tetejét meglocsoljuk tejföllel. Ha kicsit pikánssá szeretnétek varázsolni az ételt, a tejfölbe keverjetek 1 gerezd préselt fokhagymát is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »