Hamis sólet recept
Hozzávalók:
- fél kiló oldalas vagy comb
- fél kg bab
- 20 dkg árpagyöngy
- só
- egész bors
- 1 fej vörös hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- fűszerpaprika
- 1 paradicsom
- 1 paprika
Elkészítés:
A babot 1 órára vízbe áztatom. A vöröshagymát és a fokhagymát zsíron megpirítom, megszórom a fűszerpaprikával, ráteszem a húst, jól átpirítom, sózom és zsírjára visszapirítom. Ezután jöhet rá a bab és az árpagyöngy. Felöntöm annyi vízzel hogy ellepje és lassú tűzöm újra zsírjáig pirítom. Rávágom a paprikát a paradicsomot ezzel is főzöm még egy keveset, ha a bab még nem puhult meg annyi vízzel felengedem amennyivel készre főzöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »

