Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almakoch recept

Almakoch
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 10 felkarikázott kifli
    • 10 alma lereszelve
    • kb. 8 dl tej
    • 5 ek cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kis tejföl
    • 10 dkg darált dió
    • fahéj
    • szegfűszeg
    • vaníliás cukor
    • vaj az edény kikenéséhez

    Elkészítése:

    A kifliket 1,5-2 cm vastagságúra szeleteljük, és éjszakára száradni hagyjuk.

    Az almát meghámozzuk, lereszeljük, a szegfűszeggel, a fahéjjal és a vaníliás cukorral ízesítjük.

    A tejben feloldjuk a cukrot, majd belemártogatjuk a kiflikarikák felét – ez lesz az alsó réteg.

    Erre rászórjuk a darált diót. A reszelt almát kinyomkodjuk, és egyenletesen elosztjuk a kiflirétegen, majd ráhelyezzük a maradék tejben áztatott kiflikarikákat.

    A tojásokkal a tejfölt felverjük, hozzákeverjük a megmaradt cukros tejet, és egyenletesen elosztva ráöntjük a kifliszeletekre.

    Kb. 30-perc alatt aranybarnára sütjük, porcukorral meghintve tálaljuk. Egy finom leves utáni kiadós második fogás.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá