Almakoch recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10 felkarikázott kifli
- 10 alma lereszelve
- kb. 8 dl tej
- 5 ek cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis tejföl
- 10 dkg darált dió
- fahéj
- szegfűszeg
- vaníliás cukor
- vaj az edény kikenéséhez
Elkészítése:
A kifliket 1,5-2 cm vastagságúra szeleteljük, és éjszakára száradni hagyjuk.
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, a szegfűszeggel, a fahéjjal és a vaníliás cukorral ízesítjük.
A tejben feloldjuk a cukrot, majd belemártogatjuk a kiflikarikák felét – ez lesz az alsó réteg.
Erre rászórjuk a darált diót. A reszelt almát kinyomkodjuk, és egyenletesen elosztjuk a kiflirétegen, majd ráhelyezzük a maradék tejben áztatott kiflikarikákat.
A tojásokkal a tejfölt felverjük, hozzákeverjük a megmaradt cukros tejet, és egyenletesen elosztva ráöntjük a kifliszeletekre.
Kb. 30-perc alatt aranybarnára sütjük, porcukorral meghintve tálaljuk. Egy finom leves utáni kiadós második fogás.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »