Zsúrkeksz recept

Hozzávalók:
- 12 dkg puha vaj
- 12 dkg cukor
- 1 ek méz
- 1 kávéskanál vanília aroma
- 18 dkg finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 90 g francia drazsé
Elkészítése:
A vajat és a cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a vanília aromát és a mézet, majd tovább keverjük. A liszt felét rászitáljuk és beledolgozzuk. A drazsékat, a sütőport és a megmaradt lisztet összekeverjük, majd azt is a masszához adjuk.
A tésztából kb 16 golyót formálunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. (Nem kell szétlapítani őket.) A kekszek között legyen elég hely, ne érjenek össze, mert sülés közben szétterülnek!
180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk pár percig, majd rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Tipp:
A nevéből adódóan ez a keksz kiválóan alkalmas kisgyerekek szülinapi bulijára. A színes drazsékat imádni fogják benne. Természetes a felnőttek körében is sikert arat, akik nem mindig vallják be, de azért imádják a francia drazsét. Teával, kávéval vagy tejjel isteni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »