Zsúrkeksz recept

Hozzávalók:
- 12 dkg puha vaj
- 12 dkg cukor
- 1 ek méz
- 1 kávéskanál vanília aroma
- 18 dkg finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 90 g francia drazsé
Elkészítése:
A vajat és a cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a vanília aromát és a mézet, majd tovább keverjük. A liszt felét rászitáljuk és beledolgozzuk. A drazsékat, a sütőport és a megmaradt lisztet összekeverjük, majd azt is a masszához adjuk.
A tésztából kb 16 golyót formálunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. (Nem kell szétlapítani őket.) A kekszek között legyen elég hely, ne érjenek össze, mert sülés közben szétterülnek!
180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk pár percig, majd rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Tipp:
A nevéből adódóan ez a keksz kiválóan alkalmas kisgyerekek szülinapi bulijára. A színes drazsékat imádni fogják benne. Természetes a felnőttek körében is sikert arat, akik nem mindig vallják be, de azért imádják a francia drazsét. Teával, kávéval vagy tejjel isteni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »