Zsúrkeksz recept

Hozzávalók:
- 12 dkg puha vaj
- 12 dkg cukor
- 1 ek méz
- 1 kávéskanál vanília aroma
- 18 dkg finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 90 g francia drazsé
Elkészítése:
A vajat és a cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a vanília aromát és a mézet, majd tovább keverjük. A liszt felét rászitáljuk és beledolgozzuk. A drazsékat, a sütőport és a megmaradt lisztet összekeverjük, majd azt is a masszához adjuk.
A tésztából kb 16 golyót formálunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. (Nem kell szétlapítani őket.) A kekszek között legyen elég hely, ne érjenek össze, mert sülés közben szétterülnek!
180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk pár percig, majd rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Tipp:
A nevéből adódóan ez a keksz kiválóan alkalmas kisgyerekek szülinapi bulijára. A színes drazsékat imádni fogják benne. Természetes a felnőttek körében is sikert arat, akik nem mindig vallják be, de azért imádják a francia drazsét. Teával, kávéval vagy tejjel isteni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »