Zsúrkeksz recept
Hozzávalók:
- 12 dkg puha vaj
- 12 dkg cukor
- 1 ek méz
- 1 kávéskanál vanília aroma
- 18 dkg finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 90 g francia drazsé
Elkészítése:
A vajat és a cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a vanília aromát és a mézet, majd tovább keverjük. A liszt felét rászitáljuk és beledolgozzuk. A drazsékat, a sütőport és a megmaradt lisztet összekeverjük, majd azt is a masszához adjuk.
A tésztából kb 16 golyót formálunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. (Nem kell szétlapítani őket.) A kekszek között legyen elég hely, ne érjenek össze, mert sülés közben szétterülnek!
180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk pár percig, majd rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Tipp:
A nevéből adódóan ez a keksz kiválóan alkalmas kisgyerekek szülinapi bulijára. A színes drazsékat imádni fogják benne. Természetes a felnőttek körében is sikert arat, akik nem mindig vallják be, de azért imádják a francia drazsét. Teával, kávéval vagy tejjel isteni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

