Zsiráfnyak recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 4 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg liszt
- 3 evőkanál kakaópor
- 1 dl víz
- 1 dl olaj
- 0,5 csomag sütőpor
Krém:
- 500 ml habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 tasak zselatin fix
- 250 g gesztenyemassza
- 1 rumaroma
Elkészítése:
A tojás sárgáját a porcukorral habosra keverem, hozzáadom a vizet, az olajat és a sütőporral elkevert lisztet, végül a kemény habbá vert fehérjét beleforgatom, hogy ne törjön össze. A massza 1/3 részét nyomózsákba teszem és sütőpapírral bélelt tepsibe különböző formákat nyomok, kör, négyzet, háromszög. Előmelegített sütőben 180 fokon 2 percig sütöm. A többi masszába belekeverem a kakaóport és a tepsibe simítom a sárga mintákra, majd tovább sütöm 20-25 percig. Ha megsült kiborítom és mindjárt feltekerem, így hagyom hűlni.
A habtejszínt felverem a vaníliával és zseléfixszel, majd belekeverem a gesztenyemasszát és megtöltöm vele a kihűlt tekercset és ismét feltekerem. Hűtőbe teszem, 2-3 óra múlva szeletelhető.