Zsiráfmintás piskótatekercs recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A fehér tésztához keverjük össze az olvasztott vajat a cukorral. A tojásfehérjét habosítsuk fel. A vajas keverékhez adjuk hozzá a tojásfehérjét és jól keverjük el. Adjuk hozzá a lisztet és keverjük homogén állagúra.
A sütőpapírra elő lehet rajzolni bármilyen mintát. Ezután a mintával lefelé tegyük a sütőpapírt a tepsibe. A keveréket tegyük habzsákba és a lehető legvékonyabb csövet tegyük a végére. Rajzoljuk közbe a mintát és tegyük be a hűtőbe, amíg a barna tésztát elkészítjük.
A barna tésztához a tojás sárgáját kikeverjük habosra a cukorral. A kikevert tojás sárgájához hozzáadjuk a lisztet és az átszitált sütőport.
A fehérjéből kemény habot verünk, majd ezt is lassan hozzáforgatjuk a tojás sárgája, cukor, liszt, kakaópor masszához úgy, hogy nehogy összetörjük a habot.
Elővesszük a hűtőből a tepsit, erre ráöntjük a kakaós masszát és 190 fokon 10 perc alatt megsütjük. Még melegen konyharuhába tekerjük és úgy hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Én minden száraz hozzávalót átszitáltam. Bármilyen töltelékkel meg lehet tölteni, csokoládés pudinggal is finom, csak 500 ml tej helyett 400-450 ml tejjel kell megfőzni, de lekvárral is nagyon finom, én házi eperlekvárral töltöttem meg.
Nagyon mutatós, és hamar elkészül, ha hirtelen kell süteményt készíteni! Kisgyermekkel is elkészíthető!
Jó munkát és jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »