Zserbó torta recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
7 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 dkg élesztő
- 1 dkg tej
- 35 dkg liszt
- 1 evőkanál tejföl
- 5 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelék:
- 15 dkg darált dió
- 10 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- sárgabaracklekvár
A tetejére:
- olvasztott csokoládé
- darált dió
Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval és 6 egyenlő részre osztjuk.
Gombócokat készítünk belőle, majd külön-külön kinyújtjuk őket és egy kisebb tortaforma aljával körbevágjuk.
A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, majd visszatesszük az oldalát. Beletesszük az első lapot, majd megkenjük lekvárral, megszórjuk darált dióval, majd addig ismételjük, amíg el nem fogynak a lapok.
Az utolsó lapot megszurkáljuk, hogy ne legyen hólyagos, majd 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Amikor kihűlt, levesszük a tortaformát, leöntjük olvasztott csokival és megszórjuk darált dióval.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.