Zserbó torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 dkg élesztő
- 1 dkg tej
- 35 dkg liszt
- 1 evőkanál tejföl
- 5 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelék:
- 15 dkg darált dió
- 10 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- sárgabaracklekvár
A tetejére:
- olvasztott csokoládé
- darált dió
Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval és 6 egyenlő részre osztjuk.
Gombócokat készítünk belőle, majd külön-külön kinyújtjuk őket és egy kisebb tortaforma aljával körbevágjuk.
A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, majd visszatesszük az oldalát. Beletesszük az első lapot, majd megkenjük lekvárral, megszórjuk darált dióval, majd addig ismételjük, amíg el nem fogynak a lapok.
Az utolsó lapot megszurkáljuk, hogy ne legyen hólyagos, majd 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Amikor kihűlt, levesszük a tortaformát, leöntjük olvasztott csokival és megszórjuk darált dióval.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »