Zserbó torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 dkg élesztő
- 1 dkg tej
- 35 dkg liszt
- 1 evőkanál tejföl
- 5 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelék:
- 15 dkg darált dió
- 10 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- sárgabaracklekvár
A tetejére:
- olvasztott csokoládé
- darált dió
Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval és 6 egyenlő részre osztjuk.
Gombócokat készítünk belőle, majd külön-külön kinyújtjuk őket és egy kisebb tortaforma aljával körbevágjuk.
A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, majd visszatesszük az oldalát. Beletesszük az első lapot, majd megkenjük lekvárral, megszórjuk darált dióval, majd addig ismételjük, amíg el nem fogynak a lapok.
Az utolsó lapot megszurkáljuk, hogy ne legyen hólyagos, majd 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Amikor kihűlt, levesszük a tortaformát, leöntjük olvasztott csokival és megszórjuk darált dióval.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.29. kedd
Különleges gyümölcsös és mediterrán levesek, fűszeres, mégis könnyen elkész
Tovább olvasom »
Készítsen egészséges ételt az egész családnak: A legjobb airfryer receptek (x)
A rohanó hétköznapokon minden szülő ismeri a kihívást: hogyan kerüljön gyor
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.28. hétfő
Olyan válogatást állítottunk össze, amely gyors, kiadós és finom fogásokat
Tovább olvasom »
50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki történelmet írt, először h
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »