Zserbó torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 dkg élesztő
- 1 dkg tej
- 35 dkg liszt
- 1 evőkanál tejföl
- 5 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelék:
- 15 dkg darált dió
- 10 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- sárgabaracklekvár
A tetejére:
- olvasztott csokoládé
- darált dió
Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval és 6 egyenlő részre osztjuk.
Gombócokat készítünk belőle, majd külön-külön kinyújtjuk őket és egy kisebb tortaforma aljával körbevágjuk.
A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, majd visszatesszük az oldalát. Beletesszük az első lapot, majd megkenjük lekvárral, megszórjuk darált dióval, majd addig ismételjük, amíg el nem fogynak a lapok.
Az utolsó lapot megszurkáljuk, hogy ne legyen hólyagos, majd 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Amikor kihűlt, levesszük a tortaformát, leöntjük olvasztott csokival és megszórjuk darált dióval.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

