Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zserbó linzer recept

Zserbó linzer
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 25 dkg liszt
    • 5 dkg darált dió
    • 1 tk sütőpor
    • 1 csipet só
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 20 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája

    Továbbá:

    • 0,5 kis üveg sárgabaracklekvár
    • 6 dkg étcsokoládé
    • 1 ek olaj
    • 4-5 db darálatlan dióbél

    Elkészítése:

    A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és alaposan összedolgozzuk. Elég lágy a tészta, tegyük egy órára hűtőbe. Erősen lisztezett felületen kinyújtjuk 0,5 cm vastagra.

    Egy közepes méretű virágformával kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól távol, mert sütés közben megnőnek. Előmelegített sütőbe toljuk, 180 fokon 8 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

    Hagyjuk kihűlni, majd kettőt egy kis lekvárral összeragasztunk. A dióbelet kézzel nagyobb darabokra törjük.

    A csokit egy tálkába tördeljük, hozzáadjuk az olajat, majd vízgőz felett felolvasztjuk.

    Minden virág tetejére teszünk kevéske csokit és mielőtt meg nem szilárdul, szórunk rá pár darabka diót.

    Tipp:

    30 db linzer lett belőle.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá