Zserbó linzer recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg liszt
- 5 dkg darált dió
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 1 tasak vaníliás cukor
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
Továbbá:
- 0,5 kis üveg sárgabaracklekvár
- 6 dkg étcsokoládé
- 1 ek olaj
- 4-5 db darálatlan dióbél
Elkészítése:
A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és alaposan összedolgozzuk. Elég lágy a tészta, tegyük egy órára hűtőbe. Erősen lisztezett felületen kinyújtjuk 0,5 cm vastagra.
Egy közepes méretű virágformával kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól távol, mert sütés közben megnőnek. Előmelegített sütőbe toljuk, 180 fokon 8 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Hagyjuk kihűlni, majd kettőt egy kis lekvárral összeragasztunk. A dióbelet kézzel nagyobb darabokra törjük.
A csokit egy tálkába tördeljük, hozzáadjuk az olajat, majd vízgőz felett felolvasztjuk.
Minden virág tetejére teszünk kevéske csokit és mielőtt meg nem szilárdul, szórunk rá pár darabka diót.
Tipp:
30 db linzer lett belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »


