Zebra szelet recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 45 dkg liszt
- 4 dkg kakaópor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál tejföl
- 4 evőkanál olvasztott méz
- 1 evőkanál szódabikarbóna
- 16 dkg porcukor
- 6 dkg zsír
Krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 evőkanál kristálycukor
- 5 púpozott evőkanál liszt
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 liter tej
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
Elkészítése:
A tészta száraz anyagait egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, tejfölt, olvasztott mézet, puha zsírt és jól összegyúrjuk. Az elkészült tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, majd egyenként 26*37 cm-es lapokat nyújtunk belőlük. A lapokat tepsi hátulján megsütjük, 180 fokra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt.
A pudingport összekeverjük csomómentesre kevés tejjel, hozzáadjuk a tojás sárgákat, lisztet, kristály és vaníliás cukrot, a többi tejet is és sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A margarint alaposan kihabosítjuk a porcukorral, majd a vaníliás krémhez adjuk és jól kikeverjük.
A lapkat betöltjük a krémmel, majd egy éjszakát hagyjuk állni. Másnap szeletekre vágva tálaljuk. Tetejét porcukorral szórhatjuk.