Zebra szelet recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 45 dkg liszt
- 4 dkg kakaópor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 evőkanál tejföl
- 4 evőkanál olvasztott méz
- 1 evőkanál szódabikarbóna
- 16 dkg porcukor
- 6 dkg zsír
Krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 evőkanál kristálycukor
- 5 púpozott evőkanál liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 1 liter tej
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
Elkészítése:
A tészta száraz anyagait egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, tejfölt, olvasztott mézet, puha zsírt és jól összegyúrjuk. Az elkészült tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, majd egyenként 26*37 cm-es lapokat nyújtunk belőlük. A lapokat tepsi hátulján megsütjük, 180 fokra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt.
A pudingport összekeverjük csomómentesre kevés tejjel, hozzáadjuk a tojás sárgákat, lisztet, kristály és vaníliás cukrot, a többi tejet is és sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A margarint alaposan kihabosítjuk a porcukorral, majd a vaníliás krémhez adjuk és jól kikeverjük.
A lapkat betöltjük a krémmel, majd egy éjszakát hagyjuk állni. Másnap szeletekre vágva tálaljuk. Tetejét porcukorral szórhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

