Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zebra szelet recept

Zebra szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 45 dkg liszt
    • 4 dkg kakaópor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál tejföl
    • 4 evőkanál olvasztott méz
    • 1 evőkanál szódabikarbóna
    • 16 dkg porcukor
    • 6 dkg zsír

    Krémhez:

    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 6 evőkanál kristálycukor
    • 5 púpozott evőkanál liszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 liter tej
    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor

    Elkészítése:

    A tészta száraz anyagait egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, tejfölt, olvasztott mézet, puha zsírt és jól összegyúrjuk. Az elkészült tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, majd egyenként 26*37 cm-es lapokat nyújtunk belőlük. A lapokat tepsi hátulján megsütjük, 180 fokra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt.

    A pudingport összekeverjük csomómentesre kevés tejjel, hozzáadjuk a tojás sárgákat, lisztet, kristály és vaníliás cukrot, a többi tejet is és sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A margarint alaposan kihabosítjuk a porcukorral, majd a vaníliás krémhez adjuk és jól kikeverjük.

    A lapkat betöltjük a krémmel, majd egy éjszakát hagyjuk állni. Másnap szeletekre vágva tálaljuk. Tetejét porcukorral szórhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá