Zabpelyhes-mandulás süti recept

Hozzávalók:
- 140 g vaj
- 200 g zabpehely
- 20 g kókuszreszelék
- 1 ek méz
- 1 tk fahéj
- 110 g szőlőcukor/110g cukor
- 100 g mandula
Elkészítése:
A vajat lassú tűzön megolvasztom.Közben egy tányérban összekeverem a zabpelyhet a kókuszreszelékkel, a fahéjjal,mézzel és a cukorral,végül hozzáadom a félbe vágott mandulát. Ezt a keveréket hozzáöntöm a megolvadt vajhoz,majd körülbelül 5 percig lassú tűzön összefőzöm az alapanyagokat. Sütőpapírral kibélelt formába simítom és előre felmelegített 160 fokos sütőben 30 percig sütöm,majd kihűlve tálalom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »