Zabpelyhes-mandulás süti recept

Hozzávalók:
- 140 g vaj
- 200 g zabpehely
- 20 g kókuszreszelék
- 1 ek méz
- 1 tk fahéj
- 110 g szőlőcukor/110g cukor
- 100 g mandula
Elkészítése:
A vajat lassú tűzön megolvasztom.Közben egy tányérban összekeverem a zabpelyhet a kókuszreszelékkel, a fahéjjal,mézzel és a cukorral,végül hozzáadom a félbe vágott mandulát. Ezt a keveréket hozzáöntöm a megolvadt vajhoz,majd körülbelül 5 percig lassú tűzön összefőzöm az alapanyagokat. Sütőpapírral kibélelt formába simítom és előre felmelegített 160 fokos sütőben 30 percig sütöm,majd kihűlve tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »