Zabpelyhes keksz recept
Hozzávalók:
- 50 dkg zabpehely (apróra törve)
- 45 dkg margarin
- 36 dkg finomliszt
- 12 dkg porcukor
- 15 dkg méz
- 6 g só
- 10 g sütőpor
- 20 dkg csoki apróra törve
Mártáshoz:
- 20 dkg csoki felolvasztva
Elkészítése:
Keverjük össze a hozzávalókat, majd gyúrjuk egynemű tésztává. Pihentessük fél órát. Lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki fél cm vastagra. Formázzuk ki közepes méretű pogácsaszaggatóval, majd a klopfolónak az érdes felével üssünk mindegyikre egyet, így kialakul a díszítése. Rakjuk tepsibe és süssük addig, amíg aranybarna nem lesz. A csokit olvasszuk fel és félig mártsuk bele a kekszeket. nagyon finom és tápláló. Karácsonyra kiváló aprósütemény.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

