Zabpelyhes keksz recept

Hozzávalók:
- 50 dkg zabpehely (apróra törve)
- 45 dkg margarin
- 36 dkg finomliszt
- 12 dkg porcukor
- 15 dkg méz
- 6 g só
- 10 g sütőpor
- 20 dkg csoki apróra törve
Mártáshoz:
- 20 dkg csoki felolvasztva
Elkészítése:
Keverjük össze a hozzávalókat, majd gyúrjuk egynemű tésztává. Pihentessük fél órát. Lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki fél cm vastagra. Formázzuk ki közepes méretű pogácsaszaggatóval, majd a klopfolónak az érdes felével üssünk mindegyikre egyet, így kialakul a díszítése. Rakjuk tepsibe és süssük addig, amíg aranybarna nem lesz. A csokit olvasszuk fel és félig mártsuk bele a kekszeket. nagyon finom és tápláló. Karácsonyra kiváló aprósütemény.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »