Zabpelyhes, almás,mézes recept

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 15 dkg zabpehely
- 15 dkg liszt
- 10 dkg kókuszreszelék
- 1/2 csomag sütőpor
- 1/2 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg cukor
- 4 evőkanál méz
- 12,5 dkg olvasztott vaj
- 2 közepes alma (reszelve)
- 1 dl langyos víz
- 1 mokkáskanál fahéj
Elkészítése:
A hozzávalókat jól összekeverem. Zsírpapírral bélelt tepsire teszem kis halmokban, majd egy kicsit lelapítom, hogy kerek kis keksz formája legyen.
200 fokon alul felül sütésre állítom. 15 perc elteltével kiveszem.
Tipp:
Aki szereti tehet bele csoki darabkákat.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »