Zabkekszes-kókuszos szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
18 x 27 cm-es tepsihez:
- 25 dkg Győri Édes Zabfalatok
- 10 dkg vaj
- 5 dkg kókuszreszelék
- 7 dkg aszalt vörös áfonya
- 5 dkg dió
- 5 dkg csokoládé (70 %-os)
- 170 g sűrített tej
Elkészítése:
A zabkekszet morzsoljuk össze, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat, és keverjük alaposan össze.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a kekszes-vajas keveréket, majd tenyérrel egyenletesen lapogassuk el.
A diót törjük kisebb darabokra, majd szórjuk rá a tepsiben lévő keksz tetejére. Ezután szórjuk meg a kókuszreszelékkel, majd az áfonyával, és a szintén apró darabokra tördelt csokoládéval.
Végül csorgassuk rá a sűrített tejet.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 percig. (én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem)
A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
Tálalás előtt a sütőpapírral együtt emeljük ki a süteményt a tepsiből, majd ízlés szerint szeleteljük fel. Hűvös, száraz helyen fóliával lefedve több napig friss, és omlós marad.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »


