Woopie Pie – Nutellás-Epresen recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztakorongok:
- 110 g olvasztott vaj
- 210 g cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1ek vaníliakivonat vagy ízlés szerint vaníliás cukor
- 300 g natúr joghurt
- 280 g liszt
- 1 citrom reszelt héja
- 1 kk szódabikarbóna
Krém:
- Nutella vagy bármilyen mogyorókrém
- Lágyításként 2,5 dl habtejszín ( elhagyható)
- 10-15 szem eper
Elkészítése:
Előmelegítem a sütőt 180°C fokra. Én 2 tepsit szoktam sütőpapírral kibélelni, hogy csak be kelljen tolni a sütőbe a következő adagot.
A vajat megolvasztom és elkeverem a joghurttal, tojással, vaníliával és cukorral. Hozzáadom a lisztet, szódabikarbónát, majd ezzel is jól összekeverem. Habzsákba töltöm a masszát és 4-5 cm nagyságú köröket nyomok egymástól viszonylag távol a sütőpapírra.
10-12 percig sütöm. Ameddig sül, elkészítem a krémet.
Az előző receptem egy sokkal különlegesebb verziója ez, itt 2,5 dl tejszínt verek fel kemény habbá, majd tetszőleges mennyiségű, épphogy kenhetővé olvasztott mogyorókrémet csurgatok bele, még jobban kikeverem, majd habzsákba töltöm és az egyik tésztalapra töltöm.
Én nem használtam tejszínt, csak a tömény mogyorókrémet, de sokaknak az úgy túl édes lehet.:)
Az epreket felszeletelem, körberakom a krémet és ráteszem a felső tésztakorongot. Fokpiszkálóval megszúrom és negyedelt eper szeletkét tűzök rá, díszítésként pedig lecsurgatom olvasztott mogyorókrémmel.
Tipp:
A Nutella pótolható bármilyen mogyorókrémmel, az eper pedig banánnal, nekem akkor pont ez volt itthon.:) A tejszín is tetszés szerinti.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »