Woopie Pie – Nutellás-Epresen recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztakorongok:
- 110 g olvasztott vaj
- 210 g cukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1ek vaníliakivonat vagy ízlés szerint vaníliás cukor
- 300 g natúr joghurt
- 280 g liszt
- 1 citrom reszelt héja
- 1 kk szódabikarbóna
Krém:
- Nutella vagy bármilyen mogyorókrém
- Lágyításként 2,5 dl habtejszín ( elhagyható)
- 10-15 szem eper
Elkészítése:
Előmelegítem a sütőt 180°C fokra. Én 2 tepsit szoktam sütőpapírral kibélelni, hogy csak be kelljen tolni a sütőbe a következő adagot.
A vajat megolvasztom és elkeverem a joghurttal, tojással, vaníliával és cukorral. Hozzáadom a lisztet, szódabikarbónát, majd ezzel is jól összekeverem. Habzsákba töltöm a masszát és 4-5 cm nagyságú köröket nyomok egymástól viszonylag távol a sütőpapírra.
10-12 percig sütöm. Ameddig sül, elkészítem a krémet.
Az előző receptem egy sokkal különlegesebb verziója ez, itt 2,5 dl tejszínt verek fel kemény habbá, majd tetszőleges mennyiségű, épphogy kenhetővé olvasztott mogyorókrémet csurgatok bele, még jobban kikeverem, majd habzsákba töltöm és az egyik tésztalapra töltöm.
Én nem használtam tejszínt, csak a tömény mogyorókrémet, de sokaknak az úgy túl édes lehet.:)
Az epreket felszeletelem, körberakom a krémet és ráteszem a felső tésztakorongot. Fokpiszkálóval megszúrom és negyedelt eper szeletkét tűzök rá, díszítésként pedig lecsurgatom olvasztott mogyorókrémmel.
Tipp:
A Nutella pótolható bármilyen mogyorókrémmel, az eper pedig banánnal, nekem akkor pont ez volt itthon.:) A tejszín is tetszés szerinti.