Virág leveles tésztából recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- kevés sütésálló baracklekvár
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája (kenéshez)
- kevés porcukor (szóráshoz)
Elkészítése:
A tésztát szobahőmérsékleten felengedjük . Enyhén lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd egyenlő négyzetekre (nekem 12 db jött ki belőle).
A négyzetek széleit bevágjuk, kb. 1 cm-re a szélektől, kívülről befelé haladva, de ne vágjuk át teljesen (lásd a fotón). A csücsköket a közepére hajtjuk.
Ha készen vannak a virágok, karalábé vájóval sütésálló lekvárt teszünk a sütemények közepére, széleit tojássárgájával lekenjük, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt pirosra sütjük.
Tálalás előtt porcukorral hintjük.
Tipp:
Nagyon finom, egyszerű és mutatós finomság.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »